2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Európai híradó

Európai híradó: Az európaiak 80 százaléka támogatja a mielőbbi béketárgyalásokat

Az európaiak 80 százaléka a támogatná a mielőbbi béketárgyalásokat. Ez derült ki a kormány megbízásából a Századvég által készített európai közvélemény-kutatásból, amiről Dömötör Csaba államtitkár beszélt az Európai híradóban.

  • Európai híradó: Az európaiak 80 százaléka támogatja a mielőbbi béketárgyalásokat

Az ukrajnai háborúval kapcsolatos magyar álláspontról leegyszerűsített kép él Brüsszelben. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ezt kívánta árnyalni a Polgári Magyarország Alapítvány brüsszeli központjában tartott előadásában, amit béke és szuverenitás címmel tartott európai parlamenti képviselőknek és nemzetközi szakértőknek.

A politikus ennek kapcsán beszélt az Európai Híradóban. Elmondta: a Századvég a kormány megbízásából minden uniós tagországban évente felmérést végez a legfontosabb ügyekben.

Tehát van egy óriási különbség az állampolgárok óhaja, vágya, akarata és a brüsszeli döntések között is

- mutatott rá. 

A Magyarországnak járó uniós pénzek kifizetése ügyében elért technikai megállapodás kapcsán a következőt mondta. A magyar félen nem múlik az alku, eredetileg 17 törvénymódosítást fogadott el a Parlament, csakhogy újabb és újabb követelésekkel állt elő Brüsszel.

A politikus álságosnak nevezte az ellenzéket, amely miután odahaza nem tudott a választáson többségi támogatottságot elérni, ezért ezt a helyzetet az uniós pénzek brüsszeli blokkolásával akarja felülírni.

Dömötör Csaba hozzátette: ebben a szándékukban számíthatnak egyes brüsszeli intézményekre, amelyek nyomásgyakorlással akarják rákényszeríteni a kormányt békepárti álláspontjának felülvizsgálatára.

További témáink: 

  • Németországból indult koncepciós per Magyarország ellen
  • Migrációs munkacsoport a valódi határvédelemért
  • Magyar-vatikáni értékközösség

Teljes adás: 

 

 

További epizódok

Európai híradó: Tarthatatlan a migrációs helyzet a magyar-szerb határon

Európai híradó: Tarthatatlan a migrációs helyzet a magyar-szerb határon

A Vajdaságba is várnák Ursula Von der Leyent, hogy személyesen tapasztalja meg az illegális migráció okozta állapotokat. A határmenti településeken mindennaposak a migránsok közötti összecsapások. 2023. szeptember 24.
Európai híradó - Hidvéghi Balázs: Ukrajna kapcsán Európa óriási áldozatot vállal és vár el az állampolgáraitól

Európai híradó - Hidvéghi Balázs: Ukrajna kapcsán Európa óriási áldozatot vállal és vár el az állampolgáraitól

Az Európai Híradó legújabb adásában Zöldhegyi Katalin Hidvéghi Balázzsal, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével, Várhelyi Olivérrel, ez Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosával és Győri Enikővel, a a Fidesz EP-képviselőjével beszélgetett. 2023. szeptember 17.
Európai híradó: Magyarország az uniós forrásokra vár, míg az EU befizetéseket kér a tagállamoktól

Európai híradó: Magyarország az uniós forrásokra vár, míg az EU befizetéseket kér a tagállamoktól

A Fidesz európai parlamenti csoportja módosítaná a 2024-es uniós költségvetést, hogy a Magyarországnak járó pénzeket ne költhessék el másra. 2023. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó: Újabb uniós támogatás Ukrajnának

Európai híradó: Újabb uniós támogatás Ukrajnának

Az ukrajnai emberek bátorsága, ereje és kitartó reménye az egyesült Európa békéjének és jólétének jövőjében ösztönzést jelent minden európai számára – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke az ukrán függetlenség napján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!