2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:55

Európai híradó

Európai híradó: Az Európai Unió egyre mélyebbre süllyed a törvénytelenségbe

Nyomásgyakorlásra használhatja fel az Európai Parlament azt a nagy többséggel megszavazott, de jogilag nem kötelező érvényű határozatot, amely 24 pontban foglalja össze a magyar kormány bírálatát.

  • Európai híradó: Az Európai Unió egyre mélyebbre süllyed a törvénytelenségbe

Eszerint a jogállamiság terén romlott a helyzet Magyarországon, megsértik az uniós alapértékeket, a lojális együttműködés elvét, és diszkriminálnak egyes külföldi vállalatokat. A határozat támadja az ársapka bevezetését és az Európai Bizottságot is, amiért nem tájékoztatja közvetlenül az Európai Parlamentet az uniós pénzek ügyében a magyar kormánnyal folyó tárgyalásokról. A határozat szerint el kell halasztani a 2024 júliusában induló fél éves magyar elnökséget is.

Magyarország és 10 millió uniós polgár ellehetlenítése nem lehet legitim politikai cél.

Erről beszélt a hír tv-nek Hölvényi György. A KDNP EP- képviselője is aláírta azt a levelet, amelyet 67 konzervatív képviselő küldött a bizottságnak. Ebben tiltakoznak amiatt, hogy az Európai Parlament beavatkozik a magyar kormány és a bizottság közötti, az uniós pénzekről folyó tárgyalásokba. Hölvényi György szerint az utóbbi években mindig voltak olyan baloldali képviselők, akik Magyarország bírálatával próbáltak politikai tőkét kovácsolni.

Az Európai Unió egyre mélyebbre süllyed a törvénytelenségbe.

Erről beszélt a HírTV-nek Ryszard Legutko lengyel konzervatív képviselő, a krakkói egyetem filozófia professzora annak kapcsán, hogy az Európai Parlament megpróbálja megakadályozni Magyarország 2024-es soros elnökségét. Eközben pedig figyelmen kívül hagyja a törvényeket és az európai uniós alapszerződést is.

Teljes adás: 

 

További epizódok

Európai híradó: Tarthatatlan a migrációs helyzet a magyar-szerb határon

Európai híradó: Tarthatatlan a migrációs helyzet a magyar-szerb határon

A Vajdaságba is várnák Ursula Von der Leyent, hogy személyesen tapasztalja meg az illegális migráció okozta állapotokat. A határmenti településeken mindennaposak a migránsok közötti összecsapások. 2023. szeptember 24.
Európai híradó - Hidvéghi Balázs: Ukrajna kapcsán Európa óriási áldozatot vállal és vár el az állampolgáraitól

Európai híradó - Hidvéghi Balázs: Ukrajna kapcsán Európa óriási áldozatot vállal és vár el az állampolgáraitól

Az Európai Híradó legújabb adásában Zöldhegyi Katalin Hidvéghi Balázzsal, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével, Várhelyi Olivérrel, ez Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosával és Győri Enikővel, a a Fidesz EP-képviselőjével beszélgetett. 2023. szeptember 17.
Európai híradó: Magyarország az uniós forrásokra vár, míg az EU befizetéseket kér a tagállamoktól

Európai híradó: Magyarország az uniós forrásokra vár, míg az EU befizetéseket kér a tagállamoktól

A Fidesz európai parlamenti csoportja módosítaná a 2024-es uniós költségvetést, hogy a Magyarországnak járó pénzeket ne költhessék el másra. 2023. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó: Újabb uniós támogatás Ukrajnának

Európai híradó: Újabb uniós támogatás Ukrajnának

Az ukrajnai emberek bátorsága, ereje és kitartó reménye az egyesült Európa békéjének és jólétének jövőjében ösztönzést jelent minden európai számára – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke az ukrán függetlenség napján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!