2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Európai híradó

Európai híradó: Az EP plenáris ülésére is elért a Pressman-Gyöngyösi-ügy

Az Európai Bizottságnak választ kell adnia arra a kérdésre, hogy a dollárbaloldal mely képviselőivel egyeztettek a magyar uniós források visszatartásáról - jelentette ki Deutsch Tamás az Európai Híradóban. A fideszes EP-képviselő a műsorban úgy fogalmazott, a DK és a magyar dollárbaloldal műhelyében hímezték a jogi köntöst, amelybe a brüsszeli politikai támadásokat öltöztették.

  • Európai híradó: Az EP plenáris ülésére is elért a Pressman-Gyöngyösi-ügy

A tartalomból: 

  • A Fidesz EP-képviselőcsoportja elítéli és ízléstelen provokációnak tarja, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman a pészah alkalmából tartott széderestre meghívta Gyöngyösi Mártont, a Jobbik – Konzervatívok elnökét, EP-képviselőjét. Deutsch Tamás szerint az egészen vérlázító történetről már tudnak az európai politikában is. 
  • Nagyon ritkán lehet úgy fogalmazni, amikor az ember a valóságot akarja leírni, hogy Gyurcsány Ferenc tiszta vizet öntött a pohárba, most mégis azt kell mondanom, hogy ez történt - jelentette ki Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője azzal kapcsolatban nyilatkozta ezt, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke egy rádióinterjúban arról beszélt: a DK-nál sokat dolgoztak azon, hogy hazánktól megvonják az uniós forrásokat.
  • Az Európai Unió nem tudta kezelni a migrációs válságot, és az uniós parlament nyolc évvel a bevándorlási krízis után is ugyanazokat a dolgokat hangoztatja, például, hogy növelni kell az európai szolidaritást, és segíteni a bevándorlók elhelyezésében és szétosztásában - jelentette ki Hidvéghi Balázs a Fidesz EP-képviselője Strasbourgban. 
  • Egyértelmű, hogy jóval, egy évvel a háború kitörése után, hogy most az életek mentése, a szenvedés csökkentése, a pusztítás megállítása lenne a legfontosabb, és ezt pedig egyedül a béke garantálhatja - mutatott rá a héten Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője. 
  • Az Európai Parlament által kedden megszavazott klímaadó környezetvédelmi hozadéka nagyon csekély, ellenben jelentős energiaár-emelkedést fog okozni, és hosszú távon veszélyezteti a magyar rezsicsökkentési rendszer fenntartását - jelentette ki Tóth Edina, a Fidesz uniós parlamenti képviselője kedden Strasbourgban. 
  • Woke: egy lopakodó és radikális ideológia, ami ellen harcot hirdetnek a konzervatív képviselők. 

Műsorvezető: Zöldhegyi Katalin

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Az Európai híradó adásában többek között ezek a témák szerepelnek: alig egy hónap múlva lejár az Európai Parlament mandátuma, az EP viszonya az orosz-ukrán háborúval, az elhibázott zöldpolitika miatt lázadnak a gazdák Európa-szerte, Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt. Az adás műsorvezetője Zöldhegyi Katalin, vendége Deutsch Tamás, a Fidesz delegációvezetője, a Fidesz EP-listájának vezetője volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!