2019. november 14.,
csütörtök, Aliz napja

Azbej Tristan: A világban naponta 11 embert ölnek meg keresztény hitéért

Hír TV

2019. április 20., szombat 10:20

A világban negyedmilliárd embert ér hátrányos megkülönböztetés keresztény hite miatt, a magyar kormány az ő megsegítésükre indított programot.

Nagypénteken Jézus Krisztus kereszthalálára, majd húsvétkor a Megváltó feltámadására emlékeznek a keresztény világban.  Ünnepi adásunkban a Föld leginkább fenyegetett vallási közösségeivel a közel-keleti és észak-afrikai keresztényekkel foglalkoztunk.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár elmondta: a világviszonylatban is egyedülálló program kezdetben sok bírálatot kapott az európai partnerek részéről, sőt még a hazai liberális véleményformálók is támadták.

Miközben mi igyekszünk életeket menteni, egész közösségeket megmenteni a Közel-Keleten és a szubszaharai Afrikában, akik népirtásszerű támadásnak vannak kitéve, vannak olyan hazai szereplők, akik keresztényüldözési mániáról beszélnek – mutatott rá a politikus.

Azbej Tristan szerint egyes politikusoknak nem, fér bele az a narratíva, hogy a kereszténység egy üldözött vallás, hanem azt próbálják terjeszteni, hogy a kereszténység egy üldöző vallás.

Az államtitkár úgy fogalmazott, a neoliberálisok esetében egyfajta politikai korrektség diktatúráról lehet beszélni, mert az ő toleranciafelfogásuk szerint egyedül egy bizonyos szűk kör, az LMBTQ-közösség joghátrányos helyzetével szabadna csak foglalkozni, pedig világszerte 245 millió olyan keresztény van, aki üldöztetésnek van kitéve a vallása miatt.

A tavalyi tendenciákat követve, naponta 11 embert gyilkolnak meg a keresztény hitük miatt – mutatott rá Azbej Tristan.

Hír TV