2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Európai híradó

Azbej Tristan: A világban naponta 11 embert ölnek meg keresztény hitéért

A világban negyedmilliárd embert ér hátrányos megkülönböztetés keresztény hite miatt, a magyar kormány az ő megsegítésükre indított programot.

  • Azbej Tristan: A világban naponta 11 embert ölnek meg keresztény hitéért

Nagypénteken Jézus Krisztus kereszthalálára, majd húsvétkor a Megváltó feltámadására emlékeznek a keresztény világban.  Ünnepi adásunkban a Föld leginkább fenyegetett vallási közösségeivel a közel-keleti és észak-afrikai keresztényekkel foglalkoztunk.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár elmondta: a világviszonylatban is egyedülálló program kezdetben sok bírálatot kapott az európai partnerek részéről, sőt még a hazai liberális véleményformálók is támadták.

Miközben mi igyekszünk életeket menteni, egész közösségeket megmenteni a Közel-Keleten és a szubszaharai Afrikában, akik népirtásszerű támadásnak vannak kitéve, vannak olyan hazai szereplők, akik keresztényüldözési mániáról beszélnek – mutatott rá a politikus.

Azbej Tristan szerint egyes politikusoknak nem, fér bele az a narratíva, hogy a kereszténység egy üldözött vallás, hanem azt próbálják terjeszteni, hogy a kereszténység egy üldöző vallás.

Az államtitkár úgy fogalmazott, a neoliberálisok esetében egyfajta politikai korrektség diktatúráról lehet beszélni, mert az ő toleranciafelfogásuk szerint egyedül egy bizonyos szűk kör, az LMBTQ-közösség joghátrányos helyzetével szabadna csak foglalkozni, pedig világszerte 245 millió olyan keresztény van, aki üldöztetésnek van kitéve a vallása miatt.

A tavalyi tendenciákat követve, naponta 11 embert gyilkolnak meg a keresztény hitük miatt – mutatott rá Azbej Tristan.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Az Európai híradó adásában többek között ezek a témák szerepelnek: alig egy hónap múlva lejár az Európai Parlament mandátuma, az EP viszonya az orosz-ukrán háborúval, az elhibázott zöldpolitika miatt lázadnak a gazdák Európa-szerte, Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt. Az adás műsorvezetője Zöldhegyi Katalin, vendége Deutsch Tamás, a Fidesz delegációvezetője, a Fidesz EP-listájának vezetője volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!