2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Csörte

Csörte: Vezetőcserék a fővárosban

A Csörtében ezúttal Gajdics Ottó a Karc FM főszerkesztője, Szakonyi Péter a napi.hu főmunkatársa, Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője és G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke ütköztette véleményét M. Dobos Marianne műsorvezetésével.

  • Csörte: Vezetőcserék a fővárosban

Még mindig kérdés, mi lesz a budapesti fejlesztésekkel, tovább vitáznak a felek a feltételeikről. Mások az elképzelései a kormánynak és a fővárosnak, a Liget projekt kapcsán például eddig nem tudtak megegyezni. Közben a budapesti cégek vezetőinek egy részét már lecserélte Karácsony Gergely.

Az ügyről Gajdics Ottó a műsorban azt fejtegette, az nem eredmény, hogy a már megtervezett beruházások megvalósulnak:

Rettenetesen boldog vagyok, hogy egy olyan beruházás, ami amúgy is megvalósult volna, hosszas egyezkedés, kavarás, vakarózás után tényleg megvalósul. Azért meg nem vagyok annyira boldog, amikor például a Liget projekt nem tud megvalósulni. (…) Nagy kegyesen megengedik a kormánynak, hogy na jó, akkor csinálj meg valamit abból, amit akartál.

Závecz Tibor az elhangzottakhoz a következőket fűzte hozzá:

Szeretném felhívni az Ottó figyelmét arra, hogy október 13-án a fővárost az ellenzék vitte haza, 18-13 arányban az övé a többség a közgyűlésben. Ebben a konstellációban szerintem ez az igazi demokratikus és helyes magatartás, hogy párbeszédet folytatunk. Azt látom az elmúlt időszakban, hogy Gulyás Gergely és Karácsony Gergely egymással értelmes kompromisszumokat köt.

G. Fodor Gábor a fővárosi vezetőcserékről beszélt, szerinte Karácsony Gergelynek az a fontos, hogy pénzt adjon a régi idők embereinek:

A kinevezettek. Szerintem ez az első preferencia a városvezetés esetében, hogy a régi idők embereit Vágó Istvántól Ungár Kláráig, és még sorolhatnám, betegye pozícióba és adjon nekik pénzt. Ez a lényeg. Az összes többi, amire ti azt mondjátok, hogy párbeszéd, meg eredmények… Ez úgy tűnik, mintha Karácsony Gergely eredményes és határozott politikát folytatnak a kormánnyal szemben, de szerintem ez nem így van.

 

Teljes műsor:


Hír TV

További epizódok

Csörte: Terebélyesedik a zuglói baloldal korrupciós botránya

Csörte: Terebélyesedik a zuglói baloldal korrupciós botránya

A Csörte vendégei Novák Zalán és Nagy Ervin voltak. 2022. március 01.
Csörte: A menekülőknek segítenek a magyar segélyszervezetek

Csörte: A menekülőknek segítenek a magyar segélyszervezetek

Kohán Mátyás és Szirmay Dávid voltak a Csörte vendégei. 2022. február 28.
Csörte: Márki-Zay katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába

Csörte: Márki-Zay katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába

Márki-Zay Péter magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába. Az orosz-ukrán konfliktus a fő témája a nap vitájának, amelynek résztvevői Szanyi Tibor, az ISZOMM és Volner János, a Volner Párt alapítója. 2022. február 23.

Legfrissebb híreink

Zsuzsi asztala: Kecskelak Szentistvánbaksáron + videó

Zsuzsi asztala: Kecskelak Szentistvánbaksáron + videó

A Zsuzsi asztala legújabb adásában a műsorvezető, György-Horváth Zsuzsi Szentistvánbaksára látogat el a Vizi családhoz. Megnézheti mi a kecskék egyik kedvenc eledele, ennek begyűjtésében is komoly szerepet vállal.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!