2020. március 30.,
hétfő, Zalán napja

Csörte: Vezetőcserék a fővárosban

Hír TV

2019. december 18., szerda 21:51

A Csörtében ezúttal Gajdics Ottó a Karc FM főszerkesztője, Szakonyi Péter a napi.hu főmunkatársa, Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője és G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke ütköztette véleményét M. Dobos Marianne műsorvezetésével.

Még mindig kérdés, mi lesz a budapesti fejlesztésekkel, tovább vitáznak a felek a feltételeikről. Mások az elképzelései a kormánynak és a fővárosnak, a Liget projekt kapcsán például eddig nem tudtak megegyezni. Közben a budapesti cégek vezetőinek egy részét már lecserélte Karácsony Gergely.

Az ügyről Gajdics Ottó a műsorban azt fejtegette, az nem eredmény, hogy a már megtervezett beruházások megvalósulnak:

Rettenetesen boldog vagyok, hogy egy olyan beruházás, ami amúgy is megvalósult volna, hosszas egyezkedés, kavarás, vakarózás után tényleg megvalósul. Azért meg nem vagyok annyira boldog, amikor például a Liget projekt nem tud megvalósulni. (…) Nagy kegyesen megengedik a kormánynak, hogy na jó, akkor csinálj meg valamit abból, amit akartál.

Závecz Tibor az elhangzottakhoz a következőket fűzte hozzá:

Szeretném felhívni az Ottó figyelmét arra, hogy október 13-án a fővárost az ellenzék vitte haza, 18-13 arányban az övé a többség a közgyűlésben. Ebben a konstellációban szerintem ez az igazi demokratikus és helyes magatartás, hogy párbeszédet folytatunk. Azt látom az elmúlt időszakban, hogy Gulyás Gergely és Karácsony Gergely egymással értelmes kompromisszumokat köt.

G. Fodor Gábor a fővárosi vezetőcserékről beszélt, szerinte Karácsony Gergelynek az a fontos, hogy pénzt adjon a régi idők embereinek:

A kinevezettek. Szerintem ez az első preferencia a városvezetés esetében, hogy a régi idők embereit Vágó Istvántól Ungár Kláráig, és még sorolhatnám, betegye pozícióba és adjon nekik pénzt. Ez a lényeg. Az összes többi, amire ti azt mondjátok, hogy párbeszéd, meg eredmények… Ez úgy tűnik, mintha Karácsony Gergely eredményes és határozott politikát folytatnak a kormánnyal szemben, de szerintem ez nem így van.

 

Teljes műsor:


Hír TV