2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Csörte

Csörte: Tusnádfürdő a nemzeti gondolkodás egyik szakrális helye

Nagy visszhangot keltett a médiában Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde, így a pást két oldalán helyet foglaló vendégek is ezt elemezték a Hír TV Csörte című műsorában.

  • Csörte: Tusnádfürdő a nemzeti gondolkodás egyik szakrális helye

Orbán Viktor filozófiai igényességgel fejtette ki gondolatait az illiberalizmusról, a kereszténységről, de olyan aktuálpolitikai témákról is, mint a Fidesz és a Néppárt viszonya. Egy koherens világképet közvetített a miniszterelnök Závecz Tibor szerint, aki arról beszélt, hogy a liberálisok világképébe integrálhatók azok a dolgok, -családalapítás, egzisztenciateremtés- amelyekre a kormányfő is kitért a szóban forgó beszédben.

Nagy Ervin szerint azonban mindez nem igaz, hiszen alapvető különbség áll fenn a klasszikus liberalizmus és napjaink liberális krédója között. A filozófus szerint Závecz Tibor az előbbi értelmezési keretein belül értelmezte az orbáni beszédet. A műsorban Nagy Ervin leszögezte: a mai liberalizmus a családok kereteit akarja szétzilálni, a nemzetet semmissé teszi, amellett, hogy támadja a hitbéli közösségeket.

G. Fodor Gábor szerint valójában nem az a lényeg, hogy mi ma a liberalizmus, hanem az, hogy a miniszterelnök tettekkel és szavakkal is egy olyan berendezkedést akar, ami a nemzeti politikára épül. A Századvég Alapítvány elnöke úgy látja, egyszerűen arról van szó, hogy ez a politika most szemben áll mindazzal, ami nem nemzeti elköteleződésű: így a brüsszeli elittel, vagy akár a migrációval.

Nagy József, a 24.hu újságírója a műsorban hangot adott annak, hogy szerinte Orbán Viktor szemszögéből a politika a folyamatos küzdelemről szól, ami a miniszterelnöknek is lételeme.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!