2020. szeptember 28.,
hétfő, Vencel napja

Csörte: Sokkal jobb tanulni a győzelemből, mint a vereségből

2019. május 29., szerda 20:57

A Fidesz-győzelem mellett úgy tűnik, egy teljes ellenzéki átrendeződést hozott az EP-választás: az LMP és a Jobbik leszerepelt, a DK és a Momentum viszont meglepetésre megerősödött. Túlélheti-e a következő időszakot a Jobbik és az LMP? Ezekről a témákról vitatkoztak a Csörte vendégei M. Dobos Marianne moderálása mellett a Hír TV politikai vitaműsorában.

A pást jobb oldaláról Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport ügyvezetője rögtön a műsor elején leszögezte: 1,8 millió szavazója a Fidesznek EP-választáson még soha nem volt, a Demokratikus Koalíció teljesítményét pedig Gyurcsány Ferenc nélkül nem lehet győzelemnek nevezni.

A választások végkimenetelét Závecz Tibor, a Závecz Research alapító ügyvezetője úgy értékelte, hogy 52 százalékos többség volt a várakozás, a Fidesz pedig ezt el is érte, így végső soron minden a helyére került.

A Karc Fm és a Szabad Föld főszerkesztője, Gajdics Ottó a műsorban igyekezett megnyugtatni minden kételkedőt, hogy mindenki nagyon örül az új győzelemnek. Az újságíró szerint vannak tanulságok, amelyeket le kell vonni, de sokkal jobb tanulni a győzelemből, mint a vereségből.

Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója a vita során arról beszélt, hogy a Fidesz hatalmas győzelmet aratott. Az elemző szerint gratulálni kell a Fidesznek, mivel amit elért, az egy komoly, tisztességes eredmény.

Hír TV