2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Napi aktuális 00:10

Csörte

Csörte - Parázs vita a Magyar Péter-jelenségről + videó

Újraindult a HírTV politikai vitaműsora! A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Mráz Ágoston Sámuel, Gajdics Ottó, Szakonyi Péter és Fodor Gábor ütköztette véleményét. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

  • Csörte - Parázs vita a Magyar Péter-jelenségről + videó

Milyen is Magyar Péter személye? Róla kell-e egyáltalán beszélni, vagy egyfajta tüneteggyütesről, ami az ő személyén keresztül mutatkozik meg? 

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója úgy látja, a gazdasági helyzet miatt van egy feszültség a szavazókban, a jobboldalon jött egy, a kegyelmi ügyből kipattant morális sokk, a baloldali emberek pedig hosszú éveken át azt látták, hogy az ellenzéki pártok vezetői sorozatos vereségekbe szaladtak bele.

Az ezekből keletkező hullám löki a felszínre Magyar Pétert

- tette hozzá.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője Magyar Pétert a 2018-ban a Jobbikból kilépett Vona Gáborhoz hasonlította.

Nekem Magyar Péter egy új Vona Gábor benyomását kelti, talán ott veszi át a stafétát, ahol Vona Gábor abbahagyta a Spinoza Kávéházban. És a különbség az az, hogy a Jobbikból kiszakadt azóta a Mi Hazánk, egy 5 és 10 százalék közötti párt az akkor 20 százalék körüli Jobbikból, viszont megnyerte a Momentumnak a liberális-belvárosi világát, ez lett szerintem az a nagyjából 20 százalék körüli társadalmi hátország, ami most ott áll Magyar Péter mögött. Számomra akkor '18-ban Vona Gábor egy kicsit zavart szereplő volt, ezt a zavartságot látom Magyar Péteren is, tehát nem egészen világos az, hogy ki ő, mi a célja. Ugye 2 hónapja nem akart politikus lenni és most meg láthatóan már a miniszterelnökséggel kacérkodik

- fejtette ki.

Teljes vita: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Tizenegy EP-listát állító párt listavezetője vívott szópárbajt. Boros Bánk Levente, Szabó László és Fricz Tamás elemezték a vitán elhangzottakat. Valóban EP-vitát láttunk? Hiszen semmi más nem hangzott el, mint amit az elmúlt 14 évben hallottunk? Vajon, melyik ellenzéki politikus tudta bizonyítani, hogy jobban Orbán-ellenes, mint a másik?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Többször rálőttek a szlovák miniszterelnökre, a merénylet után több európai politikus is életveszélyes fenyegetést kapott. Hogy jutottunk el idáig? A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Boros Bánk Levente, Kukorelly Endre és Fodor Gábor vitázott.. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!