2024. 06. 06. Csütörtök Norbert, Cintia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Csörte

Csörte - Parázs vita a Magyar Péter-jelenségről + videó

Újraindult a HírTV politikai vitaműsora! A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Mráz Ágoston Sámuel, Gajdics Ottó, Szakonyi Péter és Fodor Gábor ütköztette véleményét. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

  • Csörte - Parázs vita a Magyar Péter-jelenségről + videó

Milyen is Magyar Péter személye? Róla kell-e egyáltalán beszélni, vagy egyfajta tüneteggyütesről, ami az ő személyén keresztül mutatkozik meg? 

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója úgy látja, a gazdasági helyzet miatt van egy feszültség a szavazókban, a jobboldalon jött egy, a kegyelmi ügyből kipattant morális sokk, a baloldali emberek pedig hosszú éveken át azt látták, hogy az ellenzéki pártok vezetői sorozatos vereségekbe szaladtak bele.

Az ezekből keletkező hullám löki a felszínre Magyar Pétert

- tette hozzá.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője Magyar Pétert a 2018-ban a Jobbikból kilépett Vona Gáborhoz hasonlította.

Nekem Magyar Péter egy új Vona Gábor benyomását kelti, talán ott veszi át a stafétát, ahol Vona Gábor abbahagyta a Spinoza Kávéházban. És a különbség az az, hogy a Jobbikból kiszakadt azóta a Mi Hazánk, egy 5 és 10 százalék közötti párt az akkor 20 százalék körüli Jobbikból, viszont megnyerte a Momentumnak a liberális-belvárosi világát, ez lett szerintem az a nagyjából 20 százalék körüli társadalmi hátország, ami most ott áll Magyar Péter mögött. Számomra akkor '18-ban Vona Gábor egy kicsit zavart szereplő volt, ezt a zavartságot látom Magyar Péteren is, tehát nem egészen világos az, hogy ki ő, mi a célja. Ugye 2 hónapja nem akart politikus lenni és most meg láthatóan már a miniszterelnökséggel kacérkodik

- fejtette ki.

Teljes vita: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nacsa Lőrinc: Brüsszel vakon menetel előre a háborúba + videó

Nacsa Lőrinc: Brüsszel vakon menetel előre a háborúba + videó

A háborúpártiak nyomása egyre erőteljesebb – jelentette ki a KDNP országgyűlési képviselője. Nacsa Lőrinc legújabb videójában arra emlékeztet, hogy sosem volt még ennyire fontos, hogy mindannyian elmenjünk szavazni. A tét ugyanis óriási: háború vagy béke.
Medvegyev befenyegette az Ukrajnának fegyvert szállító nyugati országokat

Medvegyev befenyegette az Ukrajnának fegyvert szállító nyugati országokat

Bár Vlagyimir Putyin nemrég badarságnak nevezte azt a nyugati vélekedést, hogy Oroszország meg akarja támadni a NATO-t, Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök arról számot be, hogy Putyin engedélyezte, hogy fegyvereiket olyan régiókba küldjék, amelyek háborúban állnak olyan államokkal, amelyek fegyvereket szállítanak Ukrajnának.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Többször rálőttek a szlovák miniszterelnökre, a merénylet után több európai politikus is életveszélyes fenyegetést kapott. Hogy jutottunk el idáig? A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Boros Bánk Levente, Kukorelly Endre és Fodor Gábor vitázott.. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!