2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Csörte

Csörte: Orbán Viktor ledobta a politikai atombombát

Gazdaságvédelem helyett már a gazdaság újraindítása a cél. Választási költségvetés helyett helyreállítási költségvetés. 200 ezer forintos minimálbér jöhet és szja visszajuttatás a gyermekes családoknak. A Csörte mai vendégei - Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója, Gajdics Ottó újságíró, Fodor Gábor, a Közép-európai rendszerváltást Kutató Intézet alapítója és Gerő András, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója - ezen témák mentén mondták el véleményüket.

  • Csörte: Orbán Viktor ledobta a politikai atombombát

Több dolgot is bejelentett Orbán Viktor a mai gazdasági konferencián. A leghangsúlyosabb tétel az, hogy a gyermekes családoknak szja visszajuttatást ígért a kormányfő abban az esetben, ha a GDP-növekedés megfelelő mértékű lesz. Ez összesen 550-580 milliárd forintot jelentene a költségvetés kasszájából. Ez az egyszeri juttatás valóban nagy segítség lenne a családoknak?

vezette fel a beszélgetést a műsorvezető.

"Egy gyermeket nevelő családnak mindig szüksége van a segítségre, minden pénz jól jön. Világosan kiderül ebből az intézkedésből vagy ötletből, hogy mennyire koherens és egyséfges a kormány gazdaságpolitikája. Ebből jól látszik, hogy ez nem ingyen pénz, nem osztogatás Ez arról szól, hogy a munka alapú társadalomban aki megdolgozott valamiért és még gyermeket is nevel, az kapjon vissza belőle, ha olyan a gazdaság teljesítménye. úgyhogy azt tudom javasolni mindazoknak, akik ezért netán irigykednek, hogy tessék gyermeket vállalni és mindjárt bekerülnek abba a körbe, akik ebből a juttatásból részesülhetnek."

-        fogalmazott Gajdics Ottó.

"Ne felejtsük el, hogy a magyar családpolitikát nem most találta ki Orbán Viktor, hanem 10 éve. Konzekvensen a családi adókedvezmény, direkt juttatások, a gyermekvállalásnak a megkönnyítése, CSOK-program stb. létezik. De a 20-as-21-es év a legnehezebb volt a családoknak és ezért az extra nehézségekért egy extra juttatásban létesíti őket a kormány. Szerintem nagyon jól tükrözi azt a gondolkodásmódot, hogy a társadalom egységének a családot tekinti a kormány és nem a munkavállalót, nem az individuumot, hanem aki a jövőre is gondol, azt próbálja meg segíteni a magyar kormány. Szerintem egy politikai atombombáról is szó van, tehát sajnálom az ellenzéket, amikor reagálniuk kell és ennél szebbet, jobbat ígérni"

- mutatott rá Mráz Ágoston Sámuel.

"Amit a miniszterelnök mondott abszolút választási ígéret, tudniillik, ha ez realizálódik, akkor valószínűleg február március tájékán történne. Ő is erről beszélt, szóval egy jelentős pénzkiáramlás lenne döntően a magyar kispolgárság, valamint a magyar alsó- középosztály tekintetében. Ez egy olyan húzás, hogy a politikai atombomba itt indokolt terminológia, ami valóban egy csomó bizonytalan választót vagy politikum alatt élő választót odabillenthet a kormány irányába."

- mondta Gerő András

 

"Persze, hogy választási ígéretről van szó. Ez osztogatás, amiről beszélünk, ezt egyértelműen úgy hívják. Természetesen ez az embereknek jó. Az a kérdés, hogy az országnak jó lesz-e. Legyen jó! Előrebocsájtanám, én azt szeretném. (…) Az eladósodottsága az országnak növekedni fog"

- tette hozzá Fodor Gábor.

 

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!