2022. 01. 18. Kedd Piroska napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Csörte

Csörte: Orbán Viktor ledobta a politikai atombombát

Gazdaságvédelem helyett már a gazdaság újraindítása a cél. Választási költségvetés helyett helyreállítási költségvetés. 200 ezer forintos minimálbér jöhet és szja visszajuttatás a gyermekes családoknak. A Csörte mai vendégei - Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója, Gajdics Ottó újságíró, Fodor Gábor, a Közép-európai rendszerváltást Kutató Intézet alapítója és Gerő András, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója - ezen témák mentén mondták el véleményüket.

Több dolgot is bejelentett Orbán Viktor a mai gazdasági konferencián. A leghangsúlyosabb tétel az, hogy a gyermekes családoknak szja visszajuttatást ígért a kormányfő abban az esetben, ha a GDP-növekedés megfelelő mértékű lesz. Ez összesen 550-580 milliárd forintot jelentene a költségvetés kasszájából. Ez az egyszeri juttatás valóban nagy segítség lenne a családoknak?

vezette fel a beszélgetést a műsorvezető.

"Egy gyermeket nevelő családnak mindig szüksége van a segítségre, minden pénz jól jön. Világosan kiderül ebből az intézkedésből vagy ötletből, hogy mennyire koherens és egyséfges a kormány gazdaságpolitikája. Ebből jól látszik, hogy ez nem ingyen pénz, nem osztogatás Ez arról szól, hogy a munka alapú társadalomban aki megdolgozott valamiért és még gyermeket is nevel, az kapjon vissza belőle, ha olyan a gazdaság teljesítménye. úgyhogy azt tudom javasolni mindazoknak, akik ezért netán irigykednek, hogy tessék gyermeket vállalni és mindjárt bekerülnek abba a körbe, akik ebből a juttatásból részesülhetnek."

-        fogalmazott Gajdics Ottó.

"Ne felejtsük el, hogy a magyar családpolitikát nem most találta ki Orbán Viktor, hanem 10 éve. Konzekvensen a családi adókedvezmény, direkt juttatások, a gyermekvállalásnak a megkönnyítése, CSOK-program stb. létezik. De a 20-as-21-es év a legnehezebb volt a családoknak és ezért az extra nehézségekért egy extra juttatásban létesíti őket a kormány. Szerintem nagyon jól tükrözi azt a gondolkodásmódot, hogy a társadalom egységének a családot tekinti a kormány és nem a munkavállalót, nem az individuumot, hanem aki a jövőre is gondol, azt próbálja meg segíteni a magyar kormány. Szerintem egy politikai atombombáról is szó van, tehát sajnálom az ellenzéket, amikor reagálniuk kell és ennél szebbet, jobbat ígérni"

- mutatott rá Mráz Ágoston Sámuel.

"Amit a miniszterelnök mondott abszolút választási ígéret, tudniillik, ha ez realizálódik, akkor valószínűleg február március tájékán történne. Ő is erről beszélt, szóval egy jelentős pénzkiáramlás lenne döntően a magyar kispolgárság, valamint a magyar alsó- középosztály tekintetében. Ez egy olyan húzás, hogy a politikai atombomba itt indokolt terminológia, ami valóban egy csomó bizonytalan választót vagy politikum alatt élő választót odabillenthet a kormány irányába."

- mondta Gerő András

 

"Persze, hogy választási ígéretről van szó. Ez osztogatás, amiről beszélünk, ezt egyértelműen úgy hívják. Természetesen ez az embereknek jó. Az a kérdés, hogy az országnak jó lesz-e. Legyen jó! Előrebocsájtanám, én azt szeretném. (…) Az eladósodottsága az országnak növekedni fog"

- tette hozzá Fodor Gábor.

 

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Csörte: Tovább nőtt a baloldallal szembeni bizalmatlanság

A Csörte hétfői vendégei: Pulai András és Kovács András voltak. 2022. január 17.

Csörte: Nem lesz háború Ukrajna és Oroszország között

A hét utolsó Csörtéjében Stier Gábor Oroszország-szakértő és Magyarics Tamás Amerika-szakértő vitáztak. 2022. január 14.

Csörte: Világbotrány lett a Djokovic-ügyből

A Csörte vendégei Kohán Mátyás, a Mandiner külpolitikai újságírója és Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa voltak. 2022. január 13.

Legfrissebb híreink

Mindent tagad Karácsony Gergely

Továbbra is tagad Karácsony Gergely, aki szerint a Városháza-ügyben egy orosz titkosszolgálati akció vonalai rajzolódnak ki.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!