2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Csörte

Csörte: Október 13-án nem a centrális politikai erőtérben játszódott le a szavazás

Vasárnap választott az ország, az eredmények ismertek. Budapest most elesett, az ellenzék pedig nemcsak felült a halottas ágyon, hanem azonnal támadásba is lendült! Akik ma pástra lépnek, hogy a témát boncolgassák a Hír TV Csörte című műsorában, Závecz Tibor, , a Závecz Research alapító ügyvezetője, Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke, Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője és G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke.

  • Csörte: Október 13-án nem a centrális politikai erőtérben játszódott le a szavazás

Megköszönöm Budapestnek, benne Óbudának ezt a 29 évet, mert ez talán együtt még szebb volt. Szép sikereket, egy kis nyugalmat kérek, mindenki higgadjon majd le, országosan az eredmény szép, Budapesten el kell gondolkodni. Nem érdemes ilyenkor túl sokat beszélni, nincs mit mondani, Budapest ma így döntött, Budapest ma Karácsony Gergelyt választotta meg, éjféltől Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, én gratulálok neki és sok sikert kívánok

-          mondta Tarlós István, leköszönő főpolgármester vasárnap a Bálnában.

Eléggé felfokozott a közhangulat, voltak itt bőven meglepetések, ráadásul, ha Tarlós István nyilatkozata mellé még odavesszük Kósa Lajosét, aki a Fidesz kampányfőnöke volt ezen az önkormányzati választáson, úgy nyilatkozott, hogy nem lehet mindig 6:1-re nyerni, most 3:2-re nyert a Fidesz és ezt csapásként éli meg a jobboldal. Ezen a kérdésen menjünk végig, most a Fidesz nyert vasárnap vagy pedig vesztett, hiszen azért Budapest mégis elesett – reflektált az eseményekre Szarvas Szilveszter.

 

Én azt gondolom, hogy a budapesti eredményen én nagyon nem csodálkozom persze a kerületek számán, azon igen

– mondta , Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Horn továbbá elmondta, hogy szerinte jól látszott a 2018-as országgyűlési, majd a 2019-es uniós választások alkalmával, hogy Budapesten és még néhány nagyvárosban a baloldali liberális összefogásnak többsége van. Véleménye szerint ennek ellenére is az a vélekedés uralkodott, hogy a Fidesz kommunikációs „gépezete” nyerni fog és át tudja fordítani ezt a helyzetet.

Tényszerűen igaz, hogy Tarlós István több szavazatot kapott mint 5 évvel ezelőtt, ugyanez igaz a fideszes polgármesterekre, akik most leköszönnek, tehát a fideszes jelöltek több szavazót tudtak az urnákhoz vinni mégis veszítettek, ennek mi az oka, csak az ellenzéki összefogáson múlott?

- kérdezte Szarvas Szilveszter műsorvezető.

Ha jól értettem az érveket, a magyarázat egyik fontos oka az volt, hogy sikeres volt az ellenzéki összefogás. Én egy picit másképp látom, itt ennek, amit Borkai-ügynek nevezünk nagyon komoly hatása volt az utolsó héten, ugyanis addig a számok úgy néztek ki, hogy a fővárosban nem ez lesz az eredmény és a főpolgármesteri posztot nem Karácsony Gergely foglalja el.

 

- mondta G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!