2021. április 14.,
szerda, Tibor napja

Csörte: Niedermüller Péter úgy viselkedik, mint elefánt a porcelánboltban

Hír TV

2021. február 24., szerda 21:54

A Hír TV eheti Csörte című műsorában M. Dobos Marianne vendégei Fodor Gábor, Gerő András, Mráz Ágoston Sámuel és Gajdics Ottó olyan témákról vitáztak, mint az újranyitás és annak üteme, de nem kerülhették meg az újabb erzsébetvárosi botrányokat és azt sem, hogy a jobbikos Stummer János minősített adatokat hozott nyilvánosságra.

A műsor első felében az újabb nemzeti konzultáció került először terítékre, amelyet már több mint 350 ezren töltöttek ki.

Gajdics Ottó ezzel kapcsolatban elmondta, hogy megéltünk már több ilyen konzultációt, majd rámutatott arra, hogy ez se nem intelligenciateszt, se nem közvélemény-kutatás. Ezekkel a kormány csak egyetértési pontokat keres a lakossággal. (…) Az újságíró szerint

azért támadja olyan hevesen ezt az eszközt az ellenzék, mert látják, hogy ez jó, és a kormány támogatottságot tud vele szerezni, és ettől a baloldalon „megvesznek”

– húzta alá.

Fodor Gábor az elhangzottakhoz hozzátette, hogy a nemzeti konzultációt egyáltalán nem tartja rossz ötletnek. Ez ügyes politikai találmánynak tartja, attól függetlenül, hogy ezt a kérdőívet nem tölti ki, hiszen előre lehet tudni, hogy egyes kérdéseknél mely válaszokat fogják többen behúzni – mondta a Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a járvány nem az emberek válaszaitól fog mérséklődni.

Mráz Ágoston Sámuel arra hívta fel a figyelmet, hogy az egy kommunista trükk volt, hogy csak a szakértők tudják megmondani mi a helyzet,

a helyes és fontos döntésekhez a társadalom véleményét is ki kell kérni, és eközött kell mérlegelni. Ez az igazi demokrácia a Nézőpont igazgatója szerint.

A Csörte második felében Niedermüllerék kultúra- és morálromboló akciója is górcső alá került. M. Dobos Marianne azt a kérdést tette fel, hogy miért csak a jobboldali sajtó hangos attól, hogy Európa egyetlen zsidó tévéjét utcára teszik.

Gerő András történész a témában megjegyezte, hogy a politikusok ilyenek, olyanok. Ez a DK-s polgármester olyan, mintha megbeszélte volna Orbán Viktorral, hogy ezeket kell csinálnia. Ez az ember jószerével egy kormányzati világnak dolgozik. Mint elefánt a porcelánboltban!

Hogy lehet kirakni egy zsidó tévét a zsidónegyedből, mert a Wesselényi utcáról beszélünk

– hangsúlyozta Gerő.

Teljes adás:

Hír TV