2021. 10. 26. Kedd Dömötör napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 04:00

Csörte

Csörte: Nem megfutamodás Weber megválasztása

Mindenki mást olvas ki abból, hogy a Fidesz is megszavazta Manfred Webert Néppárti frakcióvezetőnek, ugyanakkor bizottsági elnöknek továbbra sem őt látnák szívesen. Erről, valamint Néppárt és a Fidesz kapcsolatáról is szó volt a HírTV, Csörte című műsorában.

Elég sok dolog történt az ellenzék háza táján. Alapítója hagyta ott az LMP-t, a párt egyébként nyitna egykori párttagjai felé. Beolvasott saját pártjának Szanyi Tibor, Puzsér Róbert pedig nem vesz részt az előválasztáson, emiatt az LMP és a Jobbik is szakított vele. Závecz Tibor, Horn Gábor, G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó vették sorra az elmúlt hét eseményeit.

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője elmondta, úgy gondolja a józan belátás vezérelte a miniszterelnököt, amikor úgy döntött, hogy Webert frakcióvezetőnek választja. Elmondta, már hetekkel ezelőtt úgy látta, nincs más út Magyarország számára, mint valamilyen konszenzusra jutni az Európai Néppárttal. Hozzátette az európai konstelláció sokkal bonyolultabb lett a választások után, mint amire lehetett számítani.

 G. Fodor Gábor szerint ez az időszak a helyezkedésről szól. Úgy gondolja a helyezkedés és egyeztetés kérdését a tartalmi politikától el lehet választani.

 „A miniszterelnök azt mondta, hogy kötött mandátuma van. És el is mondta, hogy mire van kötött mandátuma. Ez a tartalmi politizálás kérdése. Ahhoz, hogy hogyan tudja a tartalmi politikát sikerhez vezetni, ehhez lehet engedményeket tenni. Meg lehet szavazni egy embert, hogy vezesse a Néppárti frakciót” – mondta a Századvég Alapítvány elnöke.

Hozzátette, ez nem megfutamodás, hanem ugyanolyan ravaszkodás, helyezkedés és egyeztetés, amit mindenki csinál az európai politikai arénában.

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint nagyon jót tenne Magyarországnak, ha a Fidesz bent tudna maradni a Néppártban, ez elemi érdeke azoknak a polgároknak is, akik nem Fidesz szavazók. Azonban elmondta, nem látja, hogy lenne ebből a helyzetből visszaút.

„Magyar ember nem felejt. Én attól, hogy most a Fidesz megszavazta frakcióvezetőnek Webert, nem tudom neki elfelejteni, hogy ő azt mondta, hogy nincsen szüksége a mi szavazatainkra” - reagált Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Csörte: Megismétlődhet 2006, ha nyer az ellenzék

A Csörte vendégei Szanyi Tibor, aki szerint 2006-ban több rendőr sebesült meg mint, amennyi civil áldozat volt és Gaudi-Nagy Tamás, aki azt mondja, 2006-ban Gyurcsánynak pontos ismerete volt arról, hogy mi történik az utcákon. 2021. október 22.

Csörte: Hatalmas vita az uniós csúcson

A nap vitája! Itt bármi megtörténhet és nincs mellébeszélés. A stúdióban Pulai András, a Publicus Intézet igazgatója. És itt volt velünk Tóth Norbert nemzetközi jogász A vitát két elemző újságíró, Kovács András és Kósa András értékelte. Aki pedig a szabályokat betartatta: Pindroch Tamás. 2021. október 21.

Csörte: Márki-Zay új frakciót hoz létre?

A Csörte szerdai vendégei:Nagy Attila Tibor és Nagy Ervin. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!