2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Csörte

Csörte: Ne azt nézzük, hogy Nyugat-Európában mit gondolnak rólunk, hanem azt, hogy mi hazánk érdeke

Ezúttal kettőzött erővel kellett a pást baloldalán helyt állnia Fodor Gábornak, a pást jobboldalán elhelyezkedő Gajdics Ottóval és Mráz Ágoston Sámuellel szemben. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

  • Csörte: Ne azt nézzük, hogy Nyugat-Európában mit gondolnak rólunk, hanem azt, hogy mi hazánk érdeke

Orbán Viktor kormányfő szerint Magyarországnak is érdemes szerepet vállalnia az afgán helyzet stabilizálásában. Úgy fogalmazott, a magyar nemzet "első védvonala" a migráció ügyében ott van, ahonnan a migránsok elindulnak: Afrika esetében ez Mali, illetve Szíriától és egész Afganisztánig húzható meg ez az ív. Tavaly összesen mintegy 10 ezer illegális migráns próbált bejutni Magyarországra, míg az év eddigi hónapjaiban 38 ezer.

Ide, mi nem akarjuk, hogy ideküldjenek bárkit, ha mi be akarunk fogadni valakit, mert egyébként mi befogadóak vagyunk, szeretjük a színes világot, de nem ők fogják eldönteni

– jelentette ki Gajdics Óttó újságíró.

Fodor Gábor szerint a migráció kérdésében kellenek szövetségesek, Magyarország nem állhat egyedül, ami egy lehetetlen forgatókönyv, mert ezért van az, hogy hazánk büntetést kap a nyakába. A Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója egyetért a magyar miniszterelnökkel, hogy a migráció veszélye nem múlt elv és bármikor elindulhat egy nagyobb hullám.

Mráz Ágoston Sámuel szerint Fodor Gábor arról felejtett el beszélni, hogy a magyar kormány következetesen és szívósan lépett fel a migráció ügyében. Kiemelte, az a magyar kormány sikere, hogy Nyugat-Európában kezdenek rájönni arra,

a migráció nem egy politikai napi kérdés, hanem a jövőről szóló kulcskérdése Európának, amire normális választ kellene adni.

A Nézőpont Csoport vezetője sorskérdésnek nevezte, hogy Mark Rutte holland kormányfő, Macron francia elnök, Merkel német kancellár és Orbán Viktor közösen tudna döntést hozni, de erre hat éve nem tudott sor kerülni.

„Eszem a szívét a drága, érzékeny európai politikusoknak, ha ők attól, annyira kegyetlenül berágtak Magyarország vétóval fenyegetőzött, akkor mi most, hogy rágjunk be, hogy azzal fenyegetőznek, hogy térdre kényszerítenek bennünket, hogy Magyarországtól el kell vonni a forrásokat, ki kell éheztetni, akkor mi, mit szóljunk ehhez?

– vetette fel a téma kapcsán Gajdics Ottó.

Teljes adás:

Adásunk első felében pedig természetesen szó esett arról. hogy pedofiltörvény kapcsán kérték számon a kormányon a jogállamiságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!