2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Csörte

Csörte - Magyarországgal akarnak példát statuálni + videó

A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Boros Bánk Levente, Forgács István, Róna Dániel és Nagy Attila Tibor vitázott. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

  • Csörte - Magyarországgal akarnak példát statuálni + videó

Az európai parlamenti választások elemzésén és csörtéjén túl természetesen adásunkban szó esett arról is, hogy az Európai Unió Bírósága 200 millió eurós bírság megfizetésére kötelezte Magyarországot az uniós bevándorlási politika megsértése miatt. 

Forgács István romaügyi szakártő a téma kapcsán rámutatott, tökéletes módon tálalják a kettős mércét, hiszen például a finnek is lezárták a határt a migránsok előtt, de Helsinki vélhetően semmilyen retorzióval nem fog szembenézni. 

Olyasmi miatt büntetnek minket, ami elméletileg egyébként nem létezik - tette hozzá kifejtve azt, hogy a menekültnek az Európai Unió területére lépve az első biztonságos országban fölajánlott tartózkodást el kellene fogadnia. 

Nagy Attila Tibor politikai elemző szerint az EU-bíróságak az a problémája, hogy Magyarország nem folytatja le tisztességesen még az illegálisan érkező menedékkérőknél sem az eljárást (...) ezért a bíróság keményen büntet. 

Maga a döntés, az zsarolás egyébként, a másik pedig az időzítés pedig politikailag visszás olyan egyszerű oknál fogva, hogyha nem ezen a héten, hanem múlt héten jelenti be ezt a bíróság, ami már megszületett, akkor az EP-választáson az eredmény szerintem egy kicsivel előnyösebb lett volna

- jegyezte meg Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója.

Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont igazgatója úgy fogalmazott, annak idején Magyarország belépett egy klubba, a szabályokat pedig a klub hozza: Hozzátette: Magyarország még így sokkal több pénzt kap az Uniótól, mint amennyit befizet, tehát nettó haszonlélvezője, az más kérdés, hogy ez a döntés érzékenyen érinti. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!