2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Csörte

Csörte: Kutya kötelessége újratárgyalnia az Európai Bizottságnak a költségvetést

5 főpolgármester-helyettes, magasabb fizetések, marakodás a bizottsági helyekért és már első alkalommal meghozott fajsúlyos döntések - megalakult a fővárosi közgyűlés. És Vissza a múltba? Több, Gyurcsány Ferenchez köthető vezető politikus pedig helyet kapott a fővárosi cégekben. Aztán Borkai Zsolt lemondott, az LMP-s Demeter Márta ellen pedig vádat emelt az ügyészség.

  • Csörte: Kutya kötelessége újratárgyalnia az Európai Bizottságnak a költségvetést

Sok emberben felmerül, hogy az Unió költségvetése valóban követi-e a változásokat vagy tényleg egy régi költségvetést örököl meg az új Uniós vezetés, mondta Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa.

„Ha rugalmasságnak vesszük azt, amit a jelenlegi magyar költségvetéssel művelnek, akkor az valóban hiányzik az európai költségvetésből. Magyarul nincs az, hogy össze-vissza csoportosítják át a költségvetésen belüli tételeket.”

Szakonyi hozzátette, ha ilyen költségvetést szorgalmaz a magyar kormányfő, Orbán Viktor, akkor arra az Unió biztosan nem lesz vevő.

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője elmondta, ő úgy értelmezte, hogy az uniós költségvetés Orbán Viktor szerint jobban szétfeszíti a gazdagok és a szegények világát.

„Én azt láttam, hogy éppen a felzárkóztatás volt az Európai Uniónak a törekvése. Ha Orbán Viktor amellett áll ki, hogy így legyen, akkor én azt például nagyon tudom támogatni, hogy a leszakadó országon ne szakadjanak le jobban.”

 Itt egy olyan tervezetről beszélünk, amit nagyon komolyan nem szabad venni, mondta Mráz Ágoston Sámuel.

„Egy halott bizottságnak az elképzeléseit olvashatjuk. Ebben a bizottságban Juncker még az elnök, Timmermans az alelnök és állítólag a jogállamiságot védi. Ezek az úriemberek dolgozták ki ezt a tervezetet és a saját világképük, megbízóik és politikai érdekeik mentén dolgozták ki.”

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad föld főszerkesztője elmondta, hogy a magyar társadalom 60-70%-a Unió párti és inkább hasznosnak és jónak tarja, hogy az Európai Unió tagja vagyunk, mint ellenkezőleg.

„Hogy ez az állapot fönnmaradjon, egyenesen kutya kötelessége az új Bizottságnak és az új összetételű Parlamentnek, hogy ezt a költségvetést úgy ahogy van újra tárgyalja és a nép, az Uniót alkotó országok társadalmainak az akaratát tükrözze.”

HírTV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!