2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Csörte: Kutya kötelessége újratárgyalnia az Európai Bizottságnak a költségvetést

2019. november 6., szerda 22:03

5 főpolgármester-helyettes, magasabb fizetések, marakodás a bizottsági helyekért és már első alkalommal meghozott fajsúlyos döntések - megalakult a fővárosi közgyűlés. És Vissza a múltba? Több, Gyurcsány Ferenchez köthető vezető politikus pedig helyet kapott a fővárosi cégekben. Aztán Borkai Zsolt lemondott, az LMP-s Demeter Márta ellen pedig vádat emelt az ügyészség.

Sok emberben felmerül, hogy az Unió költségvetése valóban követi-e a változásokat vagy tényleg egy régi költségvetést örököl meg az új Uniós vezetés, mondta Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa.

„Ha rugalmasságnak vesszük azt, amit a jelenlegi magyar költségvetéssel művelnek, akkor az valóban hiányzik az európai költségvetésből. Magyarul nincs az, hogy össze-vissza csoportosítják át a költségvetésen belüli tételeket.”

Szakonyi hozzátette, ha ilyen költségvetést szorgalmaz a magyar kormányfő, Orbán Viktor, akkor arra az Unió biztosan nem lesz vevő.

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője elmondta, ő úgy értelmezte, hogy az uniós költségvetés Orbán Viktor szerint jobban szétfeszíti a gazdagok és a szegények világát.

„Én azt láttam, hogy éppen a felzárkóztatás volt az Európai Uniónak a törekvése. Ha Orbán Viktor amellett áll ki, hogy így legyen, akkor én azt például nagyon tudom támogatni, hogy a leszakadó országon ne szakadjanak le jobban.”

 Itt egy olyan tervezetről beszélünk, amit nagyon komolyan nem szabad venni, mondta Mráz Ágoston Sámuel.

„Egy halott bizottságnak az elképzeléseit olvashatjuk. Ebben a bizottságban Juncker még az elnök, Timmermans az alelnök és állítólag a jogállamiságot védi. Ezek az úriemberek dolgozták ki ezt a tervezetet és a saját világképük, megbízóik és politikai érdekeik mentén dolgozták ki.”

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad föld főszerkesztője elmondta, hogy a magyar társadalom 60-70%-a Unió párti és inkább hasznosnak és jónak tarja, hogy az Európai Unió tagja vagyunk, mint ellenkezőleg.

„Hogy ez az állapot fönnmaradjon, egyenesen kutya kötelessége az új Bizottságnak és az új összetételű Parlamentnek, hogy ezt a költségvetést úgy ahogy van újra tárgyalja és a nép, az Uniót alkotó országok társadalmainak az akaratát tükrözze.”

HírTV