2020. február 19.,
szerda, Zsuzsanna napja

Csörte: „Könyörgöm Bangónénak, le ne mondjon!”

Hír TV

2019. május 1., szerda 21:55

Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Néhány napja a patkányozás, a „patkánykormányzás” kifejezés uralja a magyar nyilvánosságot. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó kijelentésére válaszul a Fidesz kampányt indított, amire az MSZP szintén hasonlóan tett. Kinek is jó ez? Öngólt rúgott volna az MSZP? Négy vitapartner: a pást baloldalán Szakonyi Péter mellett Závecz Tibor, aki szerint lelkiismereti kérdés, hogy le kell-e mondania Bangónénak, a jobboldalon ülő Mráz Ágoston Sámuel szerint az MSZP-nek hasznos lenne a politikus távozása, ugyanakkor Gajdics Ottó úgy véli, erre semmiképpen se kerüljön sor, hiszen a botrány csak a kormánypárti tábor malmára hajtja a vizet.

Závecz Tibor szerint nagyon rossz politikusi megnyilvánulás, politikai hiba volt Bangóné Borbély Ildikó részéről a botrányos, patkányozós kijelentés. A Závecz Research alapító-ügyvezetője lelkiismereti kérdésnek nevezte azt, hogy le kellene-e mondania a szocialista politikusnak. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport ügyvezetője ugyanakkor úgy véli, az MSZP-nek jót tenne, ha Bangóné lemondana, mert azzal le is tudná zárni ezt a témát.

A Fidesz ezt el fogja mesélni a választóinak, mert a Fidesz úgy érzi, megsértették a választóit, a Fidesznek az az érdeke, hogy a választói kifejezzék a felindulásukat május 26-án, hogy minél többen menjenek el szavazni. Az MSZP-nek pedig az lenne az érdeke, hogy megtartsa a maradék szavazótáborát

– közölte Mráz Ágoston Sámuel. Hozzátette: Bangóné súlyos hibája, majd az, hogy Ujhelyi István beleállt a „történetbe” és felírta zászlajára a patkánykormányzás kifejezést, onnantól kezdve óráról-órára csökkent az MSZP támogatottsága.

Závecz Tibor szerint az MSZP felismerte, hogy az egész ügy ráéghet és vélhetően ezért is távolította el patkánykormányzásos kampányvideóját.

Gajdics Ottó azt tanácsolta Bangóné Borbély Ildikónak, hogy ne mondjon le. A Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője úgy fogalmazott, amit Bangóné művelt, majd ahogy Ujhelyi ráerősített, úgy soha, senki ilyen egységbe a kormánypárti tábort nem tudta volna kovácsolni.

Minden egyes kormánypárti szavazó úgy érzi, hogy duplán sértették vérig

– emelte ki az újságíró, hiszen mint arra rámutatott, Bangóné patkányozásán kívül a polgárok millió által támogatott kormányt is lepatkányozták.

Gajdics Ottó szerint végre a tisztességes baloldali szavazók is megérthetik, mit művel az az álelit, amelyik a Kovács Lászlók, a Horn Gyulák, a Lendvai Ildikók helyére került az MSZP-ben.

Ez a huszadvonal itt tart, ennyit tud

– tette hozzá.

Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa a botrányos kijelentés egy olyan aspektusára hívta fel a figyelmet, ami eddig nem kapott figyelmet. Meglátása szerint nem szabadna humorizálnia olyan politikusnak, akinek nincs humorérzéke. Bangóné kijelentése egy humorosnak szánt mondat volt, de Szakonyi közlése szerint „ilyen humorból nem kérünk”.

Timmermans hallgat Bangóné ügyéről

A közelmúltban Hitler szülővárosa, az ausztriai Braunau am Inn alpolgármestere, a szabadságpárti Christian Schilcher patkányoknak nevezte a migránsokat. Az üggyel kapcsolatban Mráz Ágoston Sámuel megjegyezte, hogy Frans Timmermans a szocialisták csúcsjelöltje néhány napja arról beszélt, „aki patkányozik, annak távoznia kell a közéletből”, vagyis logikailag annak kellene következnie, hogy Timmermans elhatárolódik az általa szeretett MSZP-től.

Teljes adás:

Adásunkban szó volt arról is, hogy a francia elnök kizárná hazánkat a schengeni övezetből, Manfred Weber európai FBI-t hozna létre, Magyarország pedig továbbra is az Európai Unió, illetve az ENSZ menekültpolitikáját bírálja.

Hír Tv