2021. 11. 27. Szombat Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

StartStop 12:30

Csörte

Csörte: Kétharmados törvényeket nem lehet feles többséggel módosítani

A Csörte mai vendégei voltak:

Lattmann Tamás nemzetközi jogász, aki nyílt levelet írt Orbán Viktornak és

Cservák Csaba, aki szerint óriási probléma, hogy az unió a gazdasági jellegű kifizetéseket értékvitáktól teszi függővé.

Vitatémák:

Ráfázhatunk az alaptörvény átírására

Mindennapi életünket is jócskán megváltoztathatja, ha az ellenzék feles többséggel módosítja az alaptörvényt. Nyilatkozatai alapján, ugyanis a baloldal vélhetően kivenné a védett körből a családokat, a külhoni magyarokat, engedélyezné a kiskori nemváltó műtéteket, valamint szabad teret adna az LMBTQ- érzékenyítésnek. Azt csak sejteni lehet, hogy a Brüsszel által előnytelen földvédelmi rész valamint a GMO-mentesség sem lenne hosszú életű, amennyiben az ellenzéki pártok nyernék választásokat.

Gyurcsány ma sem bánta meg

Nem bánta meg és nem kért bocsánatot Gyurcsány Ferenc a 2006-os őszi rendőrterrorért október 23-án sem. A volt miniszterelnök a nemzeti ünnepen megosztott bejegyzésében, újra a demokratikus rend megbontásával vádolta a békés a tüntetőket és azt állította, hogy a Fidesz nem emlékezett meg méltóképpen 56 hőseiről, akik a kommunizmus ellen harcoltak.

Az alkotmányt támadják a globalisták

Nemcsak Magyarországon szúrja az alaptörvény a globalisták szemét. A múlt héten megrökönyödést keltett, hogy az Európai Parlament egy olyan határozatot fogadott el, amelyben Lengyelországot támadta. Az EP nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy a lengyel alkotmánybíróság illegitim és nem kompetens a lengyelek saját alkotmányának megváltoztatásában.

Vitájukat Haraszti Gyula, a Magyar Nemzet újságírója és Kende Péter, a Heti Tv szerkesztő-műsorvezetője elemezte.

Aki a vitapartnerek között a szabályokat betartatta: M. Dobos Marianne.

Hír TV

További epizódok

Nagy Ervin: A Városháza ügyében minden van, csak átláthatóság nincs!

A hét utolsó Csörtéjének vitapartnerei Szirmay Dávid és Nagy Ervin voltak. 2021. november 26.

Csörte: Új típusú háború – emberek fegyverként?

Vendégeink: Kiss Benedek József, aki szerint Putyin tudja feloldani a lengyel-belorusz határon kialakult helyzetet és Sayfo Omar, aki azt mondja, uniós szinten van szükség közös nézőpontra a migráció kérdésében. A vitát két elemző újságíró, Csizmadia Tamás és Nagy József értékelte. Aki pedig a szabályokat betartatta: Pindroch Tamás. 2021. november 24.

Csörte: A Városháza-gate ügyben a nyomozó hatóságnak dolga van

Ezúttal Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke és Volner János, a Volner párt alapítója ütköztette érveit. Aki pedig a szabályokat betartatta: M. Dobos Marianne. 2021. november 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!