2024. 07. 02. Kedd Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Csörte

Csörte - Így nem lehet nekimenni egy újabb főpolgármesteri ciklusnak + videó

A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Forgács István, Fodor Gábor és Szent-Iványi István vitázott. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

  • Csörte - Így nem lehet nekimenni egy újabb főpolgármesteri ciklusnak + videó

A Kúria szerdán helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a főpolgármester-választás eredményét megállapító határozatát, amely szerint a választást Karácsony Gergely nyerte. A végzés jogerős.

A téma kapcsán Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója elmondta, ahogy eljutott idáig az ügy, az jól mutatja, hogy mennyire kiélezett a helyzet Budapesten, és .- tette hozzá, egyáltalán nem mondható el, hogy a főpolgármester higgadtan viselkedett volna. 

Egy ügyes főpolgármesternek a közeljövőnek arról kell szólnia, hogy hogyan ellensúlyoz, hogyan köt kompromisszumokat a különböző csoportok között, de itt sem volt jó Karácsony indítása, mert azt mondta, ügyek mentén sem fog együttműködni a Fidesszel

- mutatott rá.

Forgács István romaügyi szakáértő arra emlékeztetett, hogy Karácsony kijelentette a Kúria független, az Alkotmánybíróság nem, vagyis a baloldali politikus meglátása szerint az AB-döntés nem lesz objektív. 

Szent-Iványi István úgy látja, mintha Karácsony nem igazán akarná az újabb főpolgármesteri ciklust, hiszen látja a nehézségeket. A külpolitikai szakértő

azt sem tartja kizártnak, hogy ennek az ügynek a lemondás lesz a vége. 

 

Gajdics Ottó újságíró arra számít, hogy már a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése is káoszba fordulhat. A Szabad Föld főszerkesztője úgy látja, ha nem is mond le Karácsony, de a testület idő előtt fel fogja oszlatni magát.

További témáink: 

  • Hivatalosan is megállapodtak az uniós csúcstisztségekről
  • Belga kormányfő: Orbán Viktor nem lesz Európa főnöke
  • Szövetségeseket keres Orbán Viktor

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Adni jó! Ez az életem + videó

Radar - Adni jó! Ez az életem + videó

A születési rendellenségekkel élők élete nem mindig egyszerű. Sokszor csupán a megértés és az elfogadás hiányzik, ahhoz, hogy Ők is teljes életet élhessenek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!