2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Csörte: Gyurcsány az egész ellenzéket maga alá akarja gyűrni

Hír TV

2020. augusztus 12., szerda 21:55

Orbán Viktor Európa belső ellensége - ezt maga Soros György nyilatkozta a Népszavának. Az amerikai üzletember nem először adott hangot véleményének, amelyet a Hír TV Csörte című műsorában is átbeszéltek. De M. Dobos Marianne a gödi balhé mellett sem mehetett el szó nélkül vendégeivel. G. Fodor Gáborral, Gajdics Ottóval, Szakonyi Péterrel és Závecz Tiborral arra próbáltak választ adni, hogy mi történik a Pest megyei településen: leszámolás, játszma vagy netán felkészülés a következő országgyűlési választásra.

Závecz Tibor elsőként a migráció és a koronavírus-járvány terjedése közötti párhuzamra reagált. A Závecz Research alapító-ügyvezetője megjegyezte, hogy a vírust mindenféle mozgás terjesztheti, személyesen nem emelné ki az illegális migrációt, ezért van a miniszterelnök kijelentésében némi ellenség kép gyártás. Véleménye szerint Soros György nyilatkozatának pedig nem tulajdonítana nagy jelentőséget, egy sima interjúként kell kezelni – hangzott el.

G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke az elhangzottakra azt reagálta, hogy

Soros György lehet, hogy jó spekuláns, közepes politikai filozófus, de rossz politikai stratéga, hiszen nem először hitelesíti visszafelé mindazt, amit Orbán Viktor csinált.

A műsor második felében a résztvevők annak próbáltak utánajárni, hogy mi történik Gödön, milyen folyamatok húzódhatnak meg a háttérben.

Gajdics Ottó szerint most már

egészen előrehaladott állapotban van ahhoz a baloldali ellenzék, hogy Jobbikostól, szőröstől-bőröstől Gyurcsány az egészet maga alá gyűrje, és a Momentum bizonyul a legnagyobb falatnak.

Valószínűleg azért, mert a párt hátterében egy olyan értelmiségi képződmény áll, amely valószínűleg megcsömörlött Gyurcsánytól, és most ez a két erő ütközik össze ebben a vitában is – húzta alá a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

Závecz Tibor szerint ki kell hordani a konfliktusokat, amelyek az ellenzéki oldalon nem tűntek el. A Závecz Research alapító-ügyvezetője szerint volt egy kegyelmi pillanat tavaly október 13-án, jó néhány dolgot akkor besöpörtek az együttműködés miatt a szőnyeg alá, és ezek nem tűntek el, és a felszínre törnek a különböző településeken – hívta fel a figyelmet.

G. Fodor Gábor az ellenzéki pártok közötti csatározásra azt a sommás megjegyzést tette, hogy könnybe lábad a szeme ettől a civódástól és évődéstől. Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András találkozóját pedig „romantikusnak” nevezte. A politológus leszögezte, hogy

ami Gödön történik az az ellenzéki városvezetés kudarca.

Ez egy komoly tapasztalat lesz arra, hogy érdemes-e őket megbízni mandátummal akár 2022-ben, akár később, ezért okoz óriási károkat Göd - hangzott el.

Teljes adás:

Hír TV