2019. november 14.,
csütörtök, Aliz napja

Csörte: Éles üzengetés Brüsszel és Magyarország között

2019. április 24., szerda 19:34

Závecz Tibor, Gajdics Ottó, Szakonyi Péter és Mráz Ágoston Sámuel vitatkoztak a brüsszeli-magyar üzengetésekről és az egyre gyakoribbá váló terrorcselekményekről a HírTV Csörte című műsorában.

Jean-Claude Juncker mondta a minap azt, hogy Orbán Viktor álhírekkel próbálja befolyásolni a közelgő EP választást, persze a magyar válasz sem váratott sokáig magára.

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője szerint Deutsch Tamás a keddi Magyarország élőben című műsorban elég karakteresen véleményt nyilvánított az európai vezetésről, melynek Deutsch Tamás is tagja, az ügyvezető ezért úgy véli ez egy bizonyítvány volt saját magukról. Azt mondta, ő úgy látja a magyar kampányok inkább politikai ellenfelek között zajlanak, Európai kontextusban, pedig néppárti vitát lát.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad föld főszerkesztője szerint csak egy üres blabla, amivé az európai közbeszéd vált. Azt mondta értelmes, valamiről szóló vita olyanok között tud folyni, akik gondolnak valamit a világról és picit mást gondolnak, mint a másik, ezért ezeket a véleményeket ütközeteik.

Szakonyi Péter a napi.hu főmunkatársa azt mondta meg kell különböztetni az állhírt és a politikai vitát. Az álhír és a politikai vita ugyanis nem ugyanazt jelenti! Ha bármilyen politikai kinyilakoztatásra valaki azt mondja fakenews, magyarul állhír, akkor az félrevezeti a nézőket, olvasókat. Azt mondta a politikai vitának itt az ideje, hiszen egy választási kampányban a politikusok dolga a vita és annak bemutatása, mit csinálnának jobban a másik félnél.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport ügyvezetője azt mondta az Európai Bizottság vezetése állhír alatt a migrációs válságot értik. Szerinte a bizottság azt állítja, az aki arról beszél, hogy migrációs válság van Európában, vagy a világban, az állhíreket terjeszt.  

Szinte mindennaposak lettek a több száz halottal járó terrorcselekmények a világban. A sajnálatos események pedig kiélezték a keresztényüldözéssel kapcsolatos diskurzust, merthogy egyre csak azt mondják, az iszlám térhódítása zajlik, amelynek ez az ára. Mások pedig úgy vélik nem szabad ennyire leegyszerűsíteni a kérdéskört.