2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Csörte

Csörte: Éles üzengetés Brüsszel és Magyarország között

Závecz Tibor, Gajdics Ottó, Szakonyi Péter és Mráz Ágoston Sámuel vitatkoztak a brüsszeli-magyar üzengetésekről és az egyre gyakoribbá váló terrorcselekményekről a HírTV Csörte című műsorában.

  • Csörte: Éles üzengetés Brüsszel és Magyarország között

Jean-Claude Juncker mondta a minap azt, hogy Orbán Viktor álhírekkel próbálja befolyásolni a közelgő EP választást, persze a magyar válasz sem váratott sokáig magára.

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője szerint Deutsch Tamás a keddi Magyarország élőben című műsorban elég karakteresen véleményt nyilvánított az európai vezetésről, melynek Deutsch Tamás is tagja, az ügyvezető ezért úgy véli ez egy bizonyítvány volt saját magukról. Azt mondta, ő úgy látja a magyar kampányok inkább politikai ellenfelek között zajlanak, Európai kontextusban, pedig néppárti vitát lát.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad föld főszerkesztője szerint csak egy üres blabla, amivé az európai közbeszéd vált. Azt mondta értelmes, valamiről szóló vita olyanok között tud folyni, akik gondolnak valamit a világról és picit mást gondolnak, mint a másik, ezért ezeket a véleményeket ütközeteik.

Szakonyi Péter a napi.hu főmunkatársa azt mondta meg kell különböztetni az állhírt és a politikai vitát. Az álhír és a politikai vita ugyanis nem ugyanazt jelenti! Ha bármilyen politikai kinyilakoztatásra valaki azt mondja fakenews, magyarul állhír, akkor az félrevezeti a nézőket, olvasókat. Azt mondta a politikai vitának itt az ideje, hiszen egy választási kampányban a politikusok dolga a vita és annak bemutatása, mit csinálnának jobban a másik félnél.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport ügyvezetője azt mondta az Európai Bizottság vezetése állhír alatt a migrációs válságot értik. Szerinte a bizottság azt állítja, az aki arról beszél, hogy migrációs válság van Európában, vagy a világban, az állhíreket terjeszt.  

Szinte mindennaposak lettek a több száz halottal járó terrorcselekmények a világban. A sajnálatos események pedig kiélezték a keresztényüldözéssel kapcsolatos diskurzust, merthogy egyre csak azt mondják, az iszlám térhódítása zajlik, amelynek ez az ára. Mások pedig úgy vélik nem szabad ennyire leegyszerűsíteni a kérdéskört.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!