2020. április 7.,
kedd, Herman napja

Csörte: Egyik csúcsjelölt sem volt csúcsminőség

Hír TV

2019. június 26., szerda 22:00

Weber és Timmermans az EU-csúcsjelölti rendszerével együtt vereséget szenvedett Brüsszelben, ami Orbán Viktor miniszterelnök szerint jó hír Magyarország számára. Ezek mellett az új összetételű Európai Parlamentről, a jövő évi költségvetésről, valamint a véget ért ellenzéki előválasztásról is vitáztak M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei a Hír TV Csörte című politikai műsorában.

A miniszterelnök nyilatkozata kapcsán Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa arról beszélt, hogy a két csúcsjelölt, Weber és Timmermans elbukása még nem biztos, hogy végleges. A jelöltállítás augusztus végéig elhúzódhat, erre alapozva Szakonyi azt mondta, könnyen lehet, hogy a két spitzenkandidat egyike még befutó lesz.

Politikai minőség tekintetében egyik csúcsjelölt sem volt csúcsminőség -reagált vitapartnerére Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Csoport ügyvezetője szerint Manfred Weber szövetségesek nélkül, egyedül küzd és az Európai Néppárt mandátumvesztése is a csúcsjelölt számlájára írható, akárcsak a CDU rossz szereplése Németországban.

A beszélgetésben Tóth Csaba kijelentette, hogy a történtek során fontos volt, hogy Orbán Viktor kihátrált Weber mögül. A Republikon Intézet stratégiai igazgatója szerint nehéz feladat, hogy három frakció közös csúcsjelöltet állítson.

Európa sorsát a francia-német szembenállás fogja determinálni Gajdics Ottó szerint, aki úgy látja, a két ország, valamint Angela Merkel és Emmanuel Macron küzdelme most kezdődik csak igazán. M. Dobos Marianne felvetésére a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője elmondta, a jelen ciklushoz hasonló működésképtelenséget vár az uniós intézményektől.

Teljes adás:

Hír TV