2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Csörte

Csörte: Egész Európa győzött

Győzött vagy kudarcot vallott Orbán Viktor az uniós csúcson? Több vagy kevesebb pénzt kap hazánk a közös költségvetésből? De újra dübörög a Pesti úti vita is. Ki a hibás? Többek között ezekről vitáztak M. Dobos Marianne vendégei Gajdics Ottó, Mráz Ágoston Sámuel, Szakonyi Péter és Závecz Tibor a Hír TV Csörte című műsorában.

  • Csörte: Egész Európa győzött

M. Dobos Marianne a maratoni hosszúságúra nyúlt EU-csúcs kapcsán megjegyezte, hogy két fajta narratíva kering annak a lezárása óta a köztudatban: vannak, aki történelmi sikerről beszélnek, hiszen 3 milliárd eurónyi plusz forráshoz jutott hozzá hazánk és a 7-es cikkely szerinti eljárás is a végéhez közelít, míg az ellenzék szerint Orbán Viktor kudarcot vallott, hiszen abból a négy feltételből semmi sem teljesült, amiket a parlament elfogadott, és amelynek képviseletére felkérte a miniszterelnököt. Melyikben van nagyobb realitás – tette fel a kérdést a műsorvezető.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont igazgatója arra hívta fel a figyelmet,

hogyha a Spiegel megdicséri Orbán Viktort vagyis pontosabban keserűen elismeri a győzelmét Orbán Viktornak, akkor baloldali ember legyen a talpán, aki ki tudja magyarázni, hogy miért veszített

– húzta alá.

Szakonyi Péter arról beszélt, hogy az EU-csúcson egy olyan különleges helyzet állt elő ezzel a megegyezéssel, amelyben mindenki elégedett lehet. Egy olyan különleges megállapodás jött ugyanis létre, ami mindenkinek jó – hangsúlyozta az újságíró.

Gajdics Ottó az elhangzottak kapcsolatban megjegyezte, hogy az a különleges eset van – akár konfettisesőt is rendelhetnék – hogy egyetértek Péterrel, de én tovább merészelek menni,

itt egész Európa győzött! Az Európai Unió győzött, mert visszatért ahhoz a nagyon fontos alapértékéhez, az alapítóatyák azon szándékához, hogy soha többet nem fognak egymásnak diktálni

– szögezte le a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

Mráz Ágoston Sámuel kitért arra is, hogy ez az első félidő volt, még hátra van kettő, az Európai Parlament után jönnek a nemzeti parlamentek. A Nézőpont igazgatója szerint a magyar kormányfő tudatosan építette fel, hogyha az EP megzsarolná és tönkre tenné azt a megegyezést, amelyet most az állam és kormányfők bölcsen meghoztak, akkor az utolsó szó jogán a nemzeti parlament még keresztbe tehet ennek, miközben egész Dél-Európa várja a megmentő csomagot. Mráz szerint az egész folyamatot végiggondolták, és azok, akik most kritikusak el fogják ismerni ezeket az eredményeket.

Erre Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője kijelentette, hogy talán ilyen még nem volt, de ő is egyetért mindenkivel, ezért kéri a konfettiesőt.

A műsor második felében a résztvevők ismét górcső alá vették a Pesti úti idősotthonban történteket, annak apropóján, hogy a kabinet és Karácsony Gergely főpolgármester ismét összekapott többek között azon, hogy a halálesetekért kit terhel a felelősség, illetve, hogy megtett-e mindent a helyzet kezelésére a főváros.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!