2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Csörte

Csörte: Az Európai Unió a saját törvényeit köpi szemközt, amikor hazánk jogállamiságát vitatja

A Hír TV Csörte című műsorában főleg az önkormányzati megmérettetés volt a fő téma. A műsorban teret szenteltek annak, hogy kampánynyitót láthatott a nagyérdemű, mindezt Karácsony Gergely módra, valamint arról is folyt disputa, hogy tájékoztató kampányt indít a Fidesz, a Fidelitas pedig plakátkampányt. Az adás folytatásában epizódot szentelt Gyurcsányéknak, mindezt annak kapcsán, hogy a Demokratikus Koalíció tagadja a kerítés bontó szándékát – úgy tűnik elkezdődött, már érződik a kampány. Előtte viszont szó esett arról is, hogy szeptember közepén meghallgatást tartanak a magyar jogállamiságról, vagyis az Európai Unió soros elnökeként tovább viszik a 7-es cikkely szerinti eljárást a finnek. Jogállamiság-vita, de vajon mi van mögötte? Közben nálunk tájékozódna az OLAF-vezér, a legutóbbi jelentésük kapcsán. És közeledve az önkormányzati választásokhoz a műsor közreműködői az ellenzéki ígéret-cunamit is górcső alá vették. A Hír TV stúdiójában M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei voltak: Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa, Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője, valamint Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet ügyvezetője.

  • Csörte: Az Európai Unió a saját törvényeit köpi szemközt, amikor hazánk jogállamiságát vitatja

Mennyire szabad politikai támadásnak venni a magyarországi jogállamiság kérdését napirenden tartó szándékot? – kérdezte felvezetőjében M. Dobos Marianne.

„Csak annak szabad venni. Tusnádfürdői beszédét ne felejtsük el a miniszterelnöknek. Azt a jó tanácsot adta mindenkinek: aki ezzel a témával foglalkozik, az ne nevesse el magát. Ugyanis ne felejtsük el, az első pont ilyenkor mindig az, hogy a magyar Alaptörvénybe, és még az azt megelőző Alkotmányba is bele volt írva: Magyarország egy demokratikus, független jogállam. Azaz Magyarország minden állami intézménye védi a jogállamiságot. Köszönjük szépen, de az Európai Unió védelmére, illetve Timmermans és barátainak a védelmére nincs szüksége Magyarországnak”

– szögezte le Mráz Ágoston Sámuel.

„Szerintem az a megoldás, ami kirajzolódik, hogy elé állunk mindenfajta vizsgálatnak és megpróbáljuk bebizonyítani azt, hogy ezek a támadások alaptalanok és nem úgy fogjuk fel (…), hogy támadásnak vesszük annak a közösségnek a részéről, amelynek egyébként tagjai vagyunk”

– jelentette ki Závecz Tibor, aki a Nézőpont Intézet ügyvezetőjének közbeszólására „te nem érzed támadásnak?”, úgy reagált: „Én egy vizsgálatnak érzem”.

„Én a legmagasabb tartalmú alkoholos növényt fogom itt előadni. Úgy hívják: falra hányt borsó. Merthogy a finnek úgyse értik mit beszélek, a nézők pedig amúgy is tudják, hogy ez így van”

– nyilatkozta Gajdics Ottó, aki szerint a finneknél még alkotmánybíróság sincs, közröhej az Unió minden hazánkat számonkérő próbálkozása.


Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!