2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:35

Csörte

Csörte: Az Európai Egyesült Államok hívei megpróbálják leckéztetni a nemzetállamokét

Nemzeti vagy sem az új Nemzeti Alaptanterv? Illetve szakmai vagy sem? Ezekről folyik most a vita leginkább. Tanárverő diákok - milyen lehetőség van a megelőzésre, és mit tehet a pedagógus, ha valóban tanítani szeretne? Előtte viszont az uniós költségvetésről volt szó a Csörtében, a Brexit után most ugyanis mindenkit az anyagiak foglalkoztatnak. M. Dobos Marianne vendégei Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Szakonyi Péter, a napi.hu főmunkatársa, G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke és Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője voltak.

  • Csörte: Az Európai Egyesült Államok hívei megpróbálják leckéztetni a nemzetállamokét

„Jogszerű-e az és jó-e az, hogy forrást nem adunk oda, pénzt nem adunk oda csak azért, mert valaki szerintünk renitens?”

-          kérdezte a műsorvezető.

„Ez, hogy ha jogállamisági kritériumokhoz kötnek olyan források kifizetését, amelyeknek egyébként az alapvető rendeltetése és célja egészen más, az a jogállam vége. Ugyanis gondoljunk csak bele, hogy az Európai Unióban az erősek eldöntik, hogy mi a jogállam, mik annak a kritériumai és a gyengék, akik ennek nem tudnak megfelelni, azokat még gyengébbé teszik, mert elvonják tőlük a forrásokat. Fordítsuk meg a problémát! Tételezzük fel, hogy a nemzetállamok hívei vannak többségben az Európai Unióban és kijelentik, hogy aki a nemzetállamok ellen bármit tesz, az nem kap forrást a jövőben. Micsoda fölzúdulás lenne! El lehetne képzelni ilyen jogszabály megalkotását az Unión belül? Biztos vagyok benne, hogy nem. Márpedig itt most az történik, hogy az Európai Egyesült Államok hívei megpróbálják leckéztetni a nemzetállamok híveit. Nem fogjuk hagyni!”

-          Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!