2021. augusztus 3.,
kedd, Hermina napja

Csörte: A népszavazás a magyarok akarata és Brüsszel akarata közötti kérdést dönti el

2021. július 21., szerda 21:51

Cseh Katalint buktatta le a Bennfentes.net cikke: ő ugyanis az a politikus, akinek a leleplezését ígérte az Anonymous nevű alak. Az Európai Bizottság bemutatta a jogállamisági jelentését. Azt sugallják, hogy Orbán Viktor személyesen hallgatja le izraeli kémszoftverrel az ellenzéki újságírókat és politikusokat. Ezekkel a témákkal jelentkezett a rendhagyó Csörte, hiszen a moderátor ezúttal Gajdics Ottó volt, míg a pást baloldalán Fodor Gábor és Gerő András, a jobboldalán pedig G. Fodor Gábor, valamint Boros Bánk Levente helyezkedett el.

A nap hírének nevezte Gajdics Ottó, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, gyermekvédelmi népszavazás lesz, ugyanakkor Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója azonnal reagált erre, s úgy fogalmazott, elég meredek a dolog (…) a népszavazás bejelentése most olyan, mint egy hadüzenet, hadüzenet az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak.

Fodor Gábor szerint van összefüggés a népszavazásról szóló bejelentés, a Pegasus-botrány és a jogállamisági jelentés között. Úgy véli, olyan konfliktus alakult ki, ami nyugodtan nevezhető egyfajta háborúnak és ez a népszavazás felér egy hadüzenettel.

Hadüzenet vagy sem? Rohanunk a forradalomba, ezt pedig választásoknak hívják, ami Magyarországon felér egy háborúval és ezt most kitették az asztalra

– erről már Boros Bánk Levente beszélt. A Médianéző ügyvezetője szerint a gyermekvédelmi kérdés, akár ideológiai, akár pártpolitikai kérdés is lehet és a választásoknak is kiváló témát ad.

Gajdics Ottó felvetésére, hogy valójában nem ördögtől való egy ilyen súlyú ügyben megkérdezni az embereket, Gerő András úgy válaszolt, ez valóban így van. A Habsburg a Habsburg Történeti Intézet igazgatója nyelvpolitikai szempontból nagyon szerencsésnek nevezte a kormányt, hiszen – mutatott rá - a gyermekvédelem egy tabusított dolog és azt politikává tenni a kormány szempontjából egy „nyerő lap”, politikai értelemben.

G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója úgy fogalmazott, a népszavazás, ha hadüzenet a magyarok akarata és a Brüsszel akarata közötti kérdést dönti el.

Egy szuverenitási kérdésről van szó, hogy ki kényszerítheti ránk az akaratát

– tette hozzá.

Teljes adás: