2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Csörte

Csörte: A mostani kormány már bizonyított válságkezelésben

A Hír TV Csörte című műsorában a vendégek nem kerülhették meg ezen a héten az MSZP hamis videóját, De a jövő évi költségvetés kapcsán beszéltek a kabinet és a főváros közötti pénzelosztási konfliktusról is. M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei Gajdics Ottó, Mráz Ágoston Sámuel, Szakonyi Péter és Závecz Tibor voltak.

  • Csörte: A mostani kormány már bizonyított válságkezelésben

Szegény MSZP-t még egy hamis videó is le-húzza - mondhatnánk minden irónia nélkül. A hosszú évek óta nem látott álhírgyártási botrányba keveredett szocialisták most azt mondják, a tartalom a lényeg, nem az, hogy ki mondta. Valóban ez lenne? Előtte viszont Karácsony Gergely ismét pénzt kér a kormánytól: Lánchídra, közösségi közlekedésre és még sorolhatnánk. Szerinte ugyanis a jövő évi költségvetés megszorító csomag valójában – vezette fel a műsor témáit M. Dobos Marianne műsorvezető.

A műsor első felében a jövő évi költségvetést vették górcső alá a vendégek. M. Dobos Marianne arra volt kíváncsi, hogy a vendégek miként látják, valóban bosszút áll-e a jövő évi büdzsével a kormány a fővároson és az ellenzéki vezetésű városokon. A műsorvezető mindezen túl felidézte Karácsony Gergely kijelentését is, amelyben a főpolgármester utalt arra, hogy az elvonásokért kompenzációt vár.

Gajdics Ottó, a Szabadföld és a Karc FM főszerkesztője úgy reagált az elhangzottakra, hogy

a balliberális ellenzék mind a mai napig nem tudta lenyelni azt a békát, hogy nem ő van hatalmon, hogy nem ő kormányoz, hogy nem oszthatja el a forrásokat.

A költségvetéssel szemben megfogalmazott nevetséges és sokszor eltúlzott kritikákból is kirajzolódik az a mély ellentét, amely a baloldaliak és a nemzeti polgári kormány között fennáll. Ezt pedig ez a költségvetés sem fogja feloldani – hangsúlyozta.

Szakonyi Péter újságíró szerint egyértelmű, hogy a városok forrásait megcsapolja a kormány, függetlenül attól, hogy ezek a városok ellenzéki vagy kormánypárti vezetés alatt állnak-e azonban. Ilyen szempontból. De ugyanakkor van egy másik nagy kérdés: melyik város mekkora mértékű kompenzációt kap majd többek között a pályázati forrásokból és milyen támogatásokból részesül majd.

Tehát mégsem fűnyíró elv fog működni, mert lesznek egyenlők és még egyenlőbbek

- tette hozzá.

Ez prekoncepció – vetette közbe M. Dobos Marianne. Ez már az ítélt – reagált Mráz Ágoston Sámuel.

Závecz Tibor az eddigiekhez hozzáfűzte, hogy

jelenleg költségvetési vita van, és egy költségvetési vitában helye van a kormányéval ellentétes nézetnek is.

A Závecz Research alapító-ügyvezetője kitért arra is, hogy a gépjárműadónak az elvétele, amelyről a kormány azt mondja, hogy ennek a befizetése az állam kasszájába szolidaritás az önkormányzatok részéről, azért, hogy a járvány negatív következményeit kompenzálják. Závecz Tibor ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a jogrenddel vissza kellene mindezt az eredeti állapotára állítani, és arra is rámutatott, hogy szerinte ez ügyben Karácsony Gergely kompromisszumkész volt.

Mráz Ágoston pedig arról beszélt, hogy

milyen jó, hogy nem Gyurcsány Ferenc van most kormányon, mert amikor nehéz helyzet volt, neki kellett költségvetést csinálnia, 2006 és 2010 között az ő költségvetési pedig eszkalálták a problémát.

A Nézőpont csoport igazgatója emlékeztetett arra, hogy 2010-ben katasztrofális állapotban voltak a közpénzügyek Magyarországon.

A mostani kormány 2010 után már bizonyította, hogy tudja a válságot kezelni, és most ismét nehéz helyzetben vagyunk.

A gépjárműadó visszakövetelésével pedig 1000 milliárd forint hiányozna a költségvetésből – húzta alá Mráz Ágoston Sámuel.

A vitaműsor második felében a baloldal álhírgyártó tevékenységéről fejthették ki a vendégek a véleményüket.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vádalku alapján szabadon hazatérhet Julian Assange

Vádalku alapján szabadon hazatérhet Julian Assange

Öt év vizsgálati fogság után szabadon engedték a brit hatóságok Julian Assange-t, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítóját, akinek kiadatásáról az amerikai hatóságok vádalku alapján lemondtak. A WikiLeaks keddi beszámolója szerint Assange elutazott Londonból és úton van hazájába, Ausztráliába.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!