2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyarok a Barcáért

Következik:

Híradó 12:00

Csörte

Csörte: A kulisszák mögött elképesztő helyezkedés folyik

Közösségi közlekedés, egészségügyi fejlesztések és környezetvédelem. A témák szinte ugyanazok, az ígéreteket tekintve viszont egymásra licitálnak a jelöltek az ellenzéki előválasztáson. a verseny csütörtökön indul és nagy kérdés, hogy a választók mit néznek majd. A rátermettséget, az ismertséget, esetleg a népszerűséget. Közben pedig úgy tűnik egyre inkább esik szét a kormányellenes politikai tömb. Mindeközben újabb uniós csúcs előtt állnak az országvezetők. A kérdés, hogy kik foglalhatják el a fontosabb pozíciókat a közösségen belül és hogyan tudja érvényesíteni a magyar érdekeket már ebben is a Fidesz. A Hír TV Csörte című műsorában Szakonyi Péter, Horn Gábor, Tóth Erik és Gajdics Ottó voltak M. Dobos Marianne vendégei.

  • Csörte: A kulisszák mögött elképesztő helyezkedés folyik

Orbán Viktor a múlthéten beszélt arról, hogy szerinte kik lehetnek valós jelöltek. Azt mondta, Európai vezető pozícióban sohasem szabad olyan embert támogatni, aki korában valamely tagállam megtámadásában részt vett, hiszen ennek a személynek az lesz a feladata, hogy összefogja az Uniót és megtestesítse Európa egységét.  

Szakonyi Péter, a napi.hu főmunkatársa szerint, ha netán az kerülne szóba, hogy Orbán Viktor bármilyen posztot kapna, vagy kaphatna az Európai Unióban, akkor a saját értékítélete szerint erre alkalmatlan lenne.

A Nézőpont Intézet elemzője, Tóth Erik elmondta, ennél fontosabb, hogy jelenleg nem úgy áll a rendszer, hogy a mostani csúcsjelöltek közül kerülne ki az, aki majd vezetheti az Európai Bizottságot. Hozzátette, úgy látja a legfontosabb pozíciók tekintetében Európa rendkívül megosztott és ez nem csak nyugat-európai értelemben van jelen a politikában, hanem korábban erősnek vélt szövetségeseket is megosztott.

„Kinek sajnos, kinek szerencsére – nekem szerencsére-, nem Orbán Viktoron múlik ez a kérdés. Orbánnak és a Fidesznek nagyon kicsi beleszólása lesz abba, hogy hogyan alakulnak ezek a dolgok. Én értem ezt az álláspontot, valószínű egyébként többek között Verhofstadt-ra gondolt, abból, amit mond„-  fejezte ki véleményét Horn Gábor, a Rebublikon Alapítvány elnöke.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője kiemelte, Orbán Viktor a brüsszeli bürokráciát támadja, miközben, ha Magyarország kormányát valaki ex katedra a távolból működésképtelennek ítéli és emiatt mindenféle nemtelen, akár az európai jogot is meghaladó szankciókkal fenyegeti, az szerintem nem csak Orbán Viktor, nem csak a kormány, hanem Magyarország elleni támadás is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!