2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Csörte

Csörte: A Fidesz lépése az erőről, a szabadságról és az önbecsülésről szólt

Kilépett a Néppárt parlamenti frakciócsoportjából a Fidesz azt követőn, hogy megszavazták, visszamenőlegesen nemcsak egyéni képviselőket, hanem csoportokat is ki tudnak zárni soraikból. A tényt többféleképpen értelmezik. Erre tett kísérletet a Hír TV Csörte című műsorában M. Dobos Marianne vendégeként Gajdics Ottó, G. fodor Gábor, Fodor Gábor és Gerő András is.

  • Csörte: A Fidesz lépése az erőről, a szabadságról és az önbecsülésről szólt

A Fidesz egyébként nem a Néppártból lépett ki, hanem a parlamenti frakcióból – hangsúlyozta a műsor legelején M. Dobos Marianne. Majd rámutatott arra, hogy most elindult a kizárási folyamat. Beelőzhet-e úgy a Fidesz, hogy kilép hamarabb a Néppártból, mint ahogy azt a szövetség végigviszi ezt a folyamatot – tette fel a kérdést ehhez kapcsolódóan vendégeinek.

G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke az elhangzottakra úgy reagált, neki ez a pillanat az erőről, a szabadságról és az önbecsülésről szólt. Bár a Fidesz ma távozott, a Fidesz ugyanaz maradt, ami volt: a saját sorsáról dönteni képes politikai közösség.

Fodor Gábor az ellenzéki reakciókról mondta el a véleményét kicsit később. A Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója szerint ezeket a nyilatkozatokat nem kell komolyan venni, aláhúzta, hogy ezek mind hangzatos, de komolytalan szövegek. Fodor felhívta arra a figyelmet, hogy egy taktikailag ügyes lépést vitt véghez a Fidesz azzal, hogy nem várta meg azt, hogy kizárják. De ami mögötte van az baj az egykori SZDSZ-es politikus szerint, mert ezzel Magyarország fogja a rövidebbet húzni, és elszigetelődik a nemzetközi térfélen.

Gajdics Ottó ezt követően emlékeztette arra, hogy akárhány EP-választás volt eddig, azt a Fidesz mindig toronymagasan megnyerte, és az Európai Néppártban való jelenléte evidencia volt. Az újságíró csak csatlakozni tudott G. Fodor Gáborhoz, és leszögezte, hogy nem a Fidesz lépett ki a frakcióból, hanem ez a frakció vesztette el a tartását.

Gerő András történész pedig arról beszélt, hogy korábban volt már arra példa az EP-történetében, hogy egy frakcióból távozott párt alapított mással egy olyan pártszövetséget, amellyel az EPP-t támogatja majd.  

A műsor második felében nem kerülhették el az oltások kérdését sem.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!