2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Célpont

Célpont: Túlélésért küzdő ellenzéki pártok és megélhetési politikusok

Az e heti Célpont témája a Békemenet volt, illetve az ellenzék helyzete az előválasztás után, avagy hogyan mérgezi magát belülről a baloldal.

Korábban soha nem látott tömeg gyűlt össze Orbán Viktor október 23-i beszédét meghallgatni az Andrássy út és a Bajcsy Zsilinszky út kereszteződésébe. A kérdés a hogyan és a miért? A válaszok rendkívül összetettek. Az 56-os forradalom és szabadságharcról megemlékezni a nemzeti oldal számára egyébként is egy kiemelkedő esemény, de az elmúlt hónapok történései a hazai és a nemzetközi politikában arra ösztökélték a polgári jobboldalt, hogy megmutassa magát. Megmutassák azt, hogy a magyar nemzet nem egy játékszer, amivel a brüsszeli bürokraták csak játszadozhatnak. Bebizonyítsák, hogy olyan erő van a kormánypártok mögött, ami megkérdőjelezhetetlen, ha valódi demokráciában akarunk élni. És végül de nem utolsó sorban a 2006 október 23-i rendőrterrorban résztvevő politikai erők térhódításának megálljt parancsolni. Ez volt a cél és ezért indult útjára immáron 8-ik alkalommal a Békemenet.

A Nézőpont csoport vezetője szerint a Békemeneten való nemzetközi részvétel is azt mutatja, hogy Európában elindult egy jobboldali fordulat. Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: a mostani jobboldali fordulat 2024 májusában következhet be, amikor a következő Európai Parlamenti választásokat tartják, ami meghatározza az uniós szerv összetételét.

 

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint október 23 az emlékezés napja és jó volt látni, hogy több százezren, akarnak osztozni ebben. Hollik István hangsúlyozta, hogy a látottak alapján nem férhet kétség hozzá, hogy ki mögött áll valójában az ország többségének az akarata.

Lezajlott az ellenzék által a demokrácia ünnepének tartott előválasztósdi. Nagy verseny alakult ki, hogy melyik politikus és melyik párt bukta a legnagyobbat a saját maguknak szervezett versenyben. Fekete-Győr András kudarcos szereplése az elnöki pozíciójába került, de neki legalább volt bátorsága szembe nézni a bukással, míg Jakab Péternek csak a magyarázkodás maradt. Az mindenesetre árulkodó, hogy a 6 ellenzéki párt szervezett egy választást, amit egyik sem tudott megnyerni. A baloldali választók egyértelmű üzenetet küldtek azzal, hogy a pártok jelöltjei helyett Márki-Zay Pétert tartották az alkalmatlanok között a legalkalmasabbnak. Mégis örülni oka egyedül Gyurcsány Ferencnek van, mert hiába nem Dobrev Klára lett a közös miniszterelnök-jelölt, de karmesteri pálca Fleto kezében most nagyobbat csap, mint korábban bármikor a kisebb pártok körmére.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Célpont: Gyöngyösi Márton lett a befutó a Jobbik elnöki székéért folytatott versenyben

A jobbikos tisztújításra azért volt szükség, mert Jakab Péter miután megpuccsolta a Jobbik elnöksége lemondott az elnöki pozícióról, alig egy hónappal azután, hogy újraválasztották. A korábbi szélsőjobbos párt kálváriájának a végére most pont került, de az út nem volt egyszerű. 2022. július 03.

Célpont: A nemzetet és hazát hangsúlyozó baloldal egyelőre még elképzelhetetlennek tűnik itthon

Fel akarnak ülni a szocialisták a nemzetpolitika hullámára és Sírnak a balosok a frakciópénzek miatt. Ezek voltak a Célpont témái. 2022. június 26.

Célpont: A baloldali pártok most már sokkal óvatosabban fogalmaznak, ha az orosz-ukrán háborúról kell nyilatkozniuk

Az áprilisi parlamenti választások óta óvatosabban fogalmaznak az ellenzéki politikusok az ukrajnai háborúval kapcsolatban. 2022. június 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!