2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A kenguru

Következik:

Híradó 18:30

Célpont

Célpont: Túlélésért küzdő ellenzéki pártok és megélhetési politikusok

Az e heti Célpont témája a Békemenet volt, illetve az ellenzék helyzete az előválasztás után, avagy hogyan mérgezi magát belülről a baloldal.

  • Célpont: Túlélésért küzdő ellenzéki pártok és megélhetési politikusok

Korábban soha nem látott tömeg gyűlt össze Orbán Viktor október 23-i beszédét meghallgatni az Andrássy út és a Bajcsy Zsilinszky út kereszteződésébe. A kérdés a hogyan és a miért? A válaszok rendkívül összetettek. Az 56-os forradalom és szabadságharcról megemlékezni a nemzeti oldal számára egyébként is egy kiemelkedő esemény, de az elmúlt hónapok történései a hazai és a nemzetközi politikában arra ösztökélték a polgári jobboldalt, hogy megmutassa magát. Megmutassák azt, hogy a magyar nemzet nem egy játékszer, amivel a brüsszeli bürokraták csak játszadozhatnak. Bebizonyítsák, hogy olyan erő van a kormánypártok mögött, ami megkérdőjelezhetetlen, ha valódi demokráciában akarunk élni. És végül de nem utolsó sorban a 2006 október 23-i rendőrterrorban résztvevő politikai erők térhódításának megálljt parancsolni. Ez volt a cél és ezért indult útjára immáron 8-ik alkalommal a Békemenet.

A Nézőpont csoport vezetője szerint a Békemeneten való nemzetközi részvétel is azt mutatja, hogy Európában elindult egy jobboldali fordulat. Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: a mostani jobboldali fordulat 2024 májusában következhet be, amikor a következő Európai Parlamenti választásokat tartják, ami meghatározza az uniós szerv összetételét.

 

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint október 23 az emlékezés napja és jó volt látni, hogy több százezren, akarnak osztozni ebben. Hollik István hangsúlyozta, hogy a látottak alapján nem férhet kétség hozzá, hogy ki mögött áll valójában az ország többségének az akarata.

Lezajlott az ellenzék által a demokrácia ünnepének tartott előválasztósdi. Nagy verseny alakult ki, hogy melyik politikus és melyik párt bukta a legnagyobbat a saját maguknak szervezett versenyben. Fekete-Győr András kudarcos szereplése az elnöki pozíciójába került, de neki legalább volt bátorsága szembe nézni a bukással, míg Jakab Péternek csak a magyarázkodás maradt. Az mindenesetre árulkodó, hogy a 6 ellenzéki párt szervezett egy választást, amit egyik sem tudott megnyerni. A baloldali választók egyértelmű üzenetet küldtek azzal, hogy a pártok jelöltjei helyett Márki-Zay Pétert tartották az alkalmatlanok között a legalkalmasabbnak. Mégis örülni oka egyedül Gyurcsány Ferencnek van, mert hiába nem Dobrev Klára lett a közös miniszterelnök-jelölt, de karmesteri pálca Fleto kezében most nagyobbat csap, mint korábban bármikor a kisebb pártok körmére.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Célpont: Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás

Célpont: Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás

Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás. Az emberek érdekképviselete helyett nem maradt más, csak a belső viszály. 2022. november 20.
Célpont: Gyurcsány bedarálja a náluk gyengébb baloldali pártokat?

Célpont: Gyurcsány bedarálja a náluk gyengébb baloldali pártokat?

Gyurcsány Ferenc eddig tartotta a kedves, alkudozó, engedékeny arcát a többi baloldali párt felé a tárgyalóasztaloknál, ugyanakkor a DK elnöke pár hete a Partizánnak adott interjúban egyértelművé tette, most, hogy az ő pártja lett a legerősebb kutya a balos ketrecben a többieknek nincs kegyelem, sem jutalomfalat. 2022. november 06.

Legfrissebb híreink

Pelé palliatív kezelést kap élete végéig

Pelé palliatív kezelést kap élete végéig

Brazil sajtóértesülések szerint a 82 éves Pelé, a brazilok legendás labdarúgója élete végéig palliatív kezelést kap, mert szervezete nem reagál a vastagbélrák elleni gyógyszerekre.
Elhunyt Hegedűs Zsuzsa

Elhunyt Hegedűs Zsuzsa

Meghalt Hegedűs Zsuzsa volt miniszterelnöki főtanácsadó szombaton - értesült a családhoz közel álló forrásból az MTI.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Célpont: itt valóban dollárbaloldal működik

Célpont: itt valóban dollárbaloldal működik

Már meg sem lepődünk azon, ha kétes pénzügyekről van szó, a baloldali politikusok „hirtelen nem tudnak semmiről”. Adásunk második felében pedig Cseh Katalin portéjával foglalkoztunk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!