2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:15

Célpont

Célpont: Nemzeti érdek megóvni a magyar agráriumot a génmódosítástól + videó

Magyarországon tilos GMO-val kezelt növényeket termeszteni, gabonát, árpát, búzát. Hogy miért foglalkozunk ezzel a témával, és hogy a Momentum hogy-hogy ebben a témában is külföldi érdekeket szolgált, ezt megtudhatják a most következő riportunkból!

  • Célpont: Nemzeti érdek megóvni a magyar agráriumot a génmódosítástól + videó

Az Országgyűlés október végén szavazott arról a határozatról, amely továbbra is kimondaná, hogy a génmódosított élelmiszerek ne kerüljenek a magyar boltok polcaira. A Momentum és a Jobbik nemmel szavazott erre a javaslatra. De vajon két párt miért nem utasítja el a génmódosítást?

A genetikailag módosított szervezetek, olyan szervezetek, amelyek génállományát molekuláris géntechnológiai eljárásokkal a természetben elő nem forduló módon változtatták meg. Ezeket a módszereket gyakran hívják összefoglaló néven „génmódosításnak” vagy „génmanipulációnak” is. Ezzel a technológiával lehetőség nyílik egy élő szervezet kiválasztott génjeinek, génszakaszainak átültetésére egy másik élő szervezetbe, új tulajdonságokkal felruházva azt. Azaz például egy gabona félét felruház olyan tulajdonságokkal amitől nagyobb lesz az adott növény vagy éppenséggel megváltozik a szerkezete.

Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke kiemelte, hogy

nemzeti érdek megóvni a magyar mezőgazdaságot a génmódosítástól. 

De ha ez ilyen egészségtelen az emberre és állatra egyaránt, akkor pontosan miért is nem utasította el ezt a többi párttal együtt a Momentum és a Jobbik?

Ez is kiderül riportunkból: 

További epizódok

Célpont: Tordai, a bizalmi ember + videó

Célpont: Tordai, a bizalmi ember + videó

Továbbra is feltétlen a bizalom a Városházán Tordai Csaba iránt. Déri Tibor DK-s polgármester még meg is köszönte Karácsony jogi főtanácsadójának a munkáját, annak ellenére, hogy Tordainál házkutatást tartottak a 99 Mozgalom gyanús pénzügyei miatt. 2023. december 03.
Célpont: Pártkönyvvel olcsóbb + videó

Célpont: Pártkönyvvel olcsóbb + videó

Pártkönyvvel kedvezményes színházjegy? Nem, ez nem időutazás a kommunizmusba, ez a jelen, Budapest, DK és a Katona József Színház. 2023. december 03.
Célpont: Best of Momentum + videó

Célpont: Best of Momentum + videó

A nagy ellenzéki egyezkedés közepette úgy néz ki, a Momentum eltaktikázta magát. A párt támogatottsága mélyponton van. Mutatjuk az elmúlt időszak nagy „momentumait”. 2023. december 03.

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!