2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Célpont

Célpont: így áll most az Eötvös Gimnázium körüli vesztegetési botrány + videó

Lecsapott a hatóság egy gyanúsítottra az Eötvös Gimnázium korrupciós bűnügyében. Egy tavaly nyilvánosságra került hangfelvétel szerint fél millió forintért cserébe vehettek fel diákokat az elitgimnáziumba.

  • Célpont: így áll most az Eötvös Gimnázium körüli vesztegetési botrány + videó

Moss László egy évvel ezelőtt, tavaly januárban nem volt hajlandó érdemben kommentálni az általa vezetett Eötvös József Gimnáziumot érintő botrányt.

Egy, a Metropol által nyilvánosságra hozott hangfelvételen az hallható, hogy egy édesapa beszélget az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány kuratóriumi elnökével, a párbeszédben pedig többször felbukkan az iskola igazgatójának, Moss Lászlónak a neve is. A felvétel alapján egy édesapa gyermeke a felvételin nem érte el a megfelelő pontszámot, de félmillió forintért mégis bekerülhet a neves gimnáziumba.

A botrány másnapján a pedagógus szakszervezetek egyből bevédték az intézmény. Sőt, Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője óvatlanul akkor azt is elárulta, hogy az Eötvösből azt kérték tőle, ha bárki kérdezi a botrányról, mondja azt, hogy koholmány.

Mostanra pedig kiderült, hogy gyanúsítottja is van az Eötvös József Gimnáziumot érintő vesztegetési ügynek. A Magyar Nemzet megkeresésére ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészség azt a tájékoztatást adta, hogy az Eötvös Gimnáziumhoz köthető egyik szervezet tagját gyanúsítottként hallgatták ki, mert arra hivatkozott, pénzért elintézi, hogy egy gyereket felvegyenek az oktatási intézménybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!