2023. 03. 31. Péntek Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

„Az Eötvösben pénzért jó jegyeket is lehetett szerezni”

Kommentáradatot indított el a közösségi médiában a budapesti Eötvös Gimnáziumban kirobban felvételi botrány. Több volt diák nem csak pénzen vásárolható felvételiről, hanem ugyanígy megvehető jó jegyekről is írt.

  • „Az Eötvösben pénzért jó jegyeket is lehetett szerezni”

Mások pedig arról számoltak be, hogy egykori tanáraiktól rendszeresen kaptak kéretlen politikai véleményeket. Szerdán, a Metropol mutatta be azt a hangfelvételt, amelyen egyértelműen hallható: az Eötvös József Gimnázium vezetése, és a hozzá tartozó Reáltanoda Alapítvány évek óta manipulálta a középiskolai felvétel rendszerét.

A héten robbantotta ki a botrányt az a hangfelvétel, amelyen az hallható hogy egy aggódó édesapa, és az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője arról tárgyalnak: hogy még ha a gyerek el is rontotta a felvételit, félmillió forintért cserébe szóbeli vizsga nélkül is bekerülhet az iskolába.

A Metropol által bemutatott hangfelvételen egyértelműen hallható, hogy az iskola vezetése már egy ideje manipulálta a középiskolába történő felvétel rendszerét. Moss László, az iskola igazgatója és Kálmán Gábor, a gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője évtizedek óta fogadhattak el kenőpénzeket.

Nyílt titok volt évek óta az intézményben a korrupciós beiskolázás, az ottani diákok pedig többször beszéltek erről a folyosókon - derült ki egy az iskolához tartozó nyilvános Facebook csoportból. Az egykori diákok és felvételizők a közösségi oldalakon vallanak arról, hogy évtizedek óta benne volt az iskolai légkörben, hogy egyes tanulókat a szüleik fizettek be az intézménybe.

A tanulók információi szerint pedig állítólag pénzért nem csak bekerülni lehetett az iskolába, de jó jegyeket is lehetett szerezni

- derült ki a hozzászólásoknól.

Volt olyan kommentelő is, aki arról számolt be, hogy egykori tanáraiktól rendszeresen kaptak kéretlen politikai véleményeket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó Kereszténydemokrata Néppártba (KDNP) történő belépését jelentette be a kisebbik kormánypárt elnöke pénteken Budapesten.
2025-ben újra magyar Gripenek védik a balti államok légterét

2025-ben újra magyar Gripenek védik a balti államok légterét

Döntés született arról, hogy Magyarország lojális NATO-szövetségesként immár negyedik alkalommal, 2025-ben ismét részt vesz a balti államok légtérvédelmében - jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a lengyelországi Lódzban.
A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok Kajla útlevelükkel

A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok Kajla útlevelükkel

Április 6. és 11. között minden gyerek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteken, a budapesti Déli pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!