2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Célpont

Célpont: Gyurcsány bedarálja a náluk gyengébb baloldali pártokat?

Gyurcsány Ferenc eddig tartotta a kedves, alkudozó, engedékeny arcát a többi baloldali párt felé a tárgyalóasztaloknál, ugyanakkor a DK elnöke pár hete a Partizánnak adott interjúban egyértelművé tette, most, hogy az ő pártja lett a legerősebb kutya a balos ketrecben a többieknek nincs kegyelem, sem jutalomfalat.

  • Célpont: Gyurcsány bedarálja a náluk gyengébb baloldali pártokat?

Gyurcsány Ferenc már a DK megalapításakor azt tűzte ki célul, hogy a párt égisze alatt egyesítse a teljes magyar baloldalt, de nyilván ehhez azért a többi politikai formációnak is volt, egy-két szava és eszük ágában nem volt behódolni a korábbi miniszterelnöknek. Azonban a 2022-es választások után ránézve a politikai palettára ez a helyzet megváltozott és ezt most Gyurcsány is érzi.

Kérdés, hogy a bukott miniszterelnök a parlamenti küszöb alatt küszködő pártokba belerúg-e még egyet akár azon az áron, hogy beáldozza a 2024-es önkormányzati választásokat? 

Amennyiben nem hajlandó a DK részt venni a koordinációban úgy fontos helyeken veszíthet a baloldal, de a mikropártok végleg eltűnhetnek a politikai színtérről. 

Horn Gábor, Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint Gyurcsány terve téves, hiszen a szavazatok a baloldalon nem adódnak össze és, azzal, hogy bedarálja a baloldali pártokat nem lesznek például a zöld szavazók DK-s szavazók.

Heti összefoglaló

Adásunk második felében összegyűjtöttük a hét legfontosabb belpolitikai eseményeit.

  • Maradék ingatlanjainak egy részét is eladná az MSZP
  • Rezsimentő alapba gyűjt a DK
  • Ismét erős szavakkal dobálózott a parlamentben Szabó Tímea
  • Újabb engedetlenségre buzdították a tanárokat

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Célpont - Akkor most ki az úr a háznál? + videó

Célpont - Akkor most ki az úr a háznál? + videó

Ki az úr a háznál, vagyis ki irányítja a budapesti városházát? Karácsony Gergely megválasztása után sorra ültette pozícióba a Gyurcsány Ferenchez köthető személyeket. A DK már a közgyűlésben is kényelmes többséggel mozgathatja a főpolgármestert.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!