2022. 11. 29. Kedd Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

"...sírjuk felett száz virág..."

Következik:

Híradó 12:00

Célpont

Célpont: Cápák és jutalékok

A Hír TV oknyomozó riportműsorának első részében Karácsony Gergely és körének botrányairól, az ingatlanmutyikról és a BKV buszbeszerzési tenderéről rántottuk le a leplet. A továbbiakban a koronavírus-járvány negyedik hullámát vettük górcső alá. Műsorvezető: Gáll Csongor.

  • Célpont:  Cápák és jutalékok

Ingatlanmutyi

Karácsony jött látott győzött 2019 októberében. Már a választási kampányban is szebbnél szebb ígéretekkel ámította az embereket, mint a nyugdíjasok gázártámogatása, vagy a 18 éven aluliak ingyenes BKV-ja. 2 év elteltével egyre inkább úgy néz ki ezek is pont annyira valósulnak meg, mint ahogy Karácsony Gergely megmutatja, hogy kell tisztességesen politizálni. Ki gondolta volna, hogy a fővárosi vagyont jutalék fejében adják veszik a baloldal közeli vállalkozók. A hangfelvételeket az az Anonymus hozta nyilvánosságra, aki korábban a Cseh Katalinhoz köthető több milliárdos értékben elcsalt EU-s pénzek ügyében is nyilvánosságra hozott anyagokat. Az elmúlt hetekben kiderült, hogy Karácsony Gergelyék el akarták adni a Városházát és erről a fővárosi vagyonkezelő vezetője konkrét tárgyalásokat is folytatott. Az egyik ilyen megbeszélésen feltehetően, az MSZP korábbi miniszterelnöke Karácsony bizalmasa, Bajnai Gordon is beszél.

BKV buszbeszerzési tender

Na de ne felejtsük el Karácsonyék másik nagy botrányát sem, ami körül máig nagy a hallgatás. 2020 áprilisában egy olyan cég nyert a BKV buszbeszerzési tenderén, amely a pályázat kiírásakor még csak nem is létezett és mindössze egyetlen alkalmazottal rendelkezik. A győztes pályázónál még az is gyanús volt, hogy valós telephellyel sem rendelkezett, de ami még nagyobb probléma, hogy buszokkal sem, amikre pályáztatott a Budapesti Közlekedési Zrt. Ezek után senki ne lepődjön meg, hogy a CR Facilities 3 cégből jött létre, amiben a többségi tulajdonos cég a Cratis ZRT-hez köthető, amely Leisztinger Tamás cége, aki korábban Karácsony főpolgármesterének élettársa volt.

Soproni Tamás másfél év elteltével is következetesen hisz Karácsony Gergelyben. A 6ik kerület Momentumos polgármesterének bizalma irigylésre méltó.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint ugyanakkor ilyen rövid idő alatt ennyi botrány nem lehet véletlen. Láng Zsolt hangsúlyozta, hogy Karácsony Gergely vagy azért alkalmatlan, mert nem tud a körülötte folyó szövevényes üzletekről, vagy azért mert tud róluk és szemet huny felettük.

Koronavírus 4-ik hullám

Növekvő esetszámok, csökkenő oltási kedv. 2021 őszén beköszöntött a koronavírus járvány negyedik hulláma itthon is, újra kötelező a maszkviselés a boltokban és a szolgáltatások igénybevételekor. Több, mint 2 millió ember már a harmadik oltását is felvette, de még mindig sokan vannak azok, aki az ajánlások ellenére nem éltek az oltás lehetőségével. A héten a kormány oltási akcióhetet tartott, előzetes regisztráció nélkül is bárki felvehette az első, a második vagy akár a harmadik oltását is.

Az első oltási akcióhét egyértelmű sikerrel zárult, ezért a kormány december 5-ig meghosszabbította azt. Világossá vált, hogy a koronavírust nem lehet félvállról venni, akármennyire is próbál az ellenzék lépten nyomon keresztbetenni a sikeres járványkezelésnek, és keltik az indulatokat a vakcinákkal szemben, a kép azt mutatja: az emberek a józan eszükre hallgatnak.

Teljes műsor:

Hír TV

További epizódok

Célpont: Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás

Célpont: Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás

Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás. Az emberek érdekképviselete helyett nem maradt más, csak a belső viszály. 2022. november 20.
Célpont: Gyurcsány bedarálja a náluk gyengébb baloldali pártokat?

Célpont: Gyurcsány bedarálja a náluk gyengébb baloldali pártokat?

Gyurcsány Ferenc eddig tartotta a kedves, alkudozó, engedékeny arcát a többi baloldali párt felé a tárgyalóasztaloknál, ugyanakkor a DK elnöke pár hete a Partizánnak adott interjúban egyértelművé tette, most, hogy az ő pártja lett a legerősebb kutya a balos ketrecben a többieknek nincs kegyelem, sem jutalomfalat. 2022. november 06.

Legfrissebb híreink

Emelkedik január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Emelkedik január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Egy a napokban elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően január 1-jétől mintegy 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők ellátmánya - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden a Bács-Kiskun megyei Helvécián.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Célpont: itt valóban dollárbaloldal működik

Célpont: itt valóban dollárbaloldal működik

Már meg sem lepődünk azon, ha kétes pénzügyekről van szó, a baloldali politikusok „hirtelen nem tudnak semmiről”. Adásunk második felében pedig Cseh Katalin portéjával foglalkoztunk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!