2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Célpont

Célpont: Bizonyítékok vannak arra, hogy a Tanítanék Mozgalom szorosan kötődik a baloldali pártokhoz

Civil tüntetés, baloldali módra! A múlt héten a Parlamentben a Tanítanék Mozgalom akciózott! Ehhez az ellenzéli pártok aktív részvételére volt szükség - egyebek között ezzel a témával is foglalkozott oknyomozó műsorunk.

  • Célpont: Bizonyítékok vannak arra, hogy a Tanítanék Mozgalom szorosan kötődik a baloldali pártokhoz

Hídlezárások, a főváros közlekedését megzavaró közúti piknikezések, élőláncok és botrányos diáknyilatkozatok. Így néztek ki az elmúlt hónapokban a Tanítanék Mozgalom közreműködésével szervezett tiltakozások. Az oktatás korszerűsítéséért és a pedagógus béremelésekért zajló tüntetéseken a szervező mozgalom reformkommunikáció helyett, kormányleváltó hangulatba hozza a demonstráció résztvevőit.

Múlt hét elején a Parlament üléstermének karzatán akcióztak a Tanítanék Mozgalom aktivistái. Hátat fordítottak az ülésnek hogy a Tanítanék feliratot mutassák a képviselőknek. Az esetet Tordai Bence élőben közvetítette telefonján.

A HírTV birtokába jutott egy hangfelvétel. Tordai Bence konkrét tanácsokat ad valakinek, akit a mozgalom tagjának hisz, hogyan kezelje a sajtót. A hangfelvételen a Párbeszéd parlamenti képviselője külön kitér arra, hogy a Mozgalom ne pártozza össze magát - tartsa fenn a függetlenség látszatát - majd konkrét tanácsokat ad a vélt aktivistának.

Tordai Bence később a közösségi médiában és baloldali lapok megrendelt cikkeiben próbálta elterelni a figyelmet kapcsolatról a Tanítanék Mozgalommal.

Teljes adás: 

További témáink: 

  • Ki valójában Tordai Bence? 
  • Az amerikai guruló dollárokból jutott-e a padagógustüntetések finanszírozására is? Erre a kasszakulcs szigorú őre, Márki-Zay Péter válaszolt.
  • Újabb közlekedési korlátozásokat vezethet be Erzsébetvárosban a kerület DK-s polgármestere

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!