2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Vidnyánszky Attila: Büszke, egyenes gerincű embereket kell képeznünk

Hír TV

2020. szeptember 13., vasárnap 21:54

A Hír TV Bayer show című műsorának Vidnyánszky Attila volt a vendége, aki beszélt a kuratórium és az SZFE vezetése közötti feszültségekről, de kitért arra is, hogy milyen tervekkel szeretnék öregbíteni az intézmény hírnevét, és milyen főbb csapásvonalakat fogalmaztak meg az egyetem működtetésével kapcsolatban.

Bayer Zsolt a műsor első részében nem mehetett el szó nélkül amellett, hogy Bíró Lászlóról, a szerencsi időközi választás összellenzéki jelöltjéről folyamatosan újabb és újabb kompromitáló információk kerülnek napvilágra. Arról korábban a Hír TV Informátor című műsorában volt szó, hogy a fizetés nélkül maradt dolgozóit lelövéssel fenyegette meg, de az is köztudott róla, hogy több alkalommal tett antiszemita megjegyzéseket.

A műsor házigazdája mindehhez azt fűzte hozzá, Bíró László és pártja, a Jobbik is olyan, amilyen, de

az igazán érdekfeszítő kérdés az az, hogy az úgynevezett baloldal, amely gyakorlatilag a rendszerváltás óta "keresztes háborút" vív az antiszemitizmus ellen, hogy képes a keblére ölelni Bíró Lászlót ezzel a múlttal

– mutatott rá Bayer Zsolt. Majd hozzátette, hogy létezik egyfajta politikai logika, amelynek mentén ez elképzelhető, de lelkük rajta, meglátjuk mi kerekedik ki mindebből.

A műsor második felében Bayer Zsolt Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető kuratórium elnöke volt. A műsor házigazdája először azt a kérdést tette fel vendégének, hogy az SZFE oktatóinak és hallgatóinak mi is a problémája a személyével.

 Erre nagyon nehéz válaszolni, az oktatókkal még csak-csak lehet találkozni, de a diákok teljesen el vannak szeparálva, elzárták magukat – mondta el Vidnyánszky Attila, majd kitért arra, hogy évtizedes problémák tapasztalhatók az intézményben.

A gyerekek, a diákok élete van föltéve a kártyaasztalra, és őket használják pajzsként ebben a történetben. Gátlástalanul, senkit nem érdekel az, hogy mi lesz ezzel a félévükkel, miközben az összes diákot tekintve 85 százalékuk aktiválta a félévet, az elsősöknél szinte mindenki. Magyarul ők szeretnének tanulni, ők még mindig hisznek abban, hogy oktatás lesz és tanulni fognak

– hívta fel a figyelmet a kuratórium elnöke.

Vidnyánszky Attila arról is beszélt, hogy szeretnék kiszélesíteni a jelenlegi szakmai spektrumot, és szeretnék megszüntetni azt a 30 éve visszatérő problémát, hogy túlhajszoltak a diákjaik. Mindezek mellett a céljaik között szerepel, hogy ismét elismert lehessen nemzetközi berkeken belül az intézmény.

„Büszke, egyenes gerincű embereket kell képeznünk, akik büszkék arra, hogy ezt a népet, ezeket az embereket szolgálhatják vidéken és itt Budapesten is. Büszkék a kultúrára, kultúrájukra, és érzik a felelősséget ebben. Egyenes, nem összetákolt emberhalmaz, hanem akik a gyökereiket ismerik, tudják. Ezt kell erősíteni bennünk. Szóval lényegileg, filozófiáját tekintve másképp képzeljük ezt el”

– szögezte le a direktor.

Teljes adás:

Hír TV