2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Bayer show

Vidnyánszky Attila: Büszke, egyenes gerincű embereket kell képeznünk

A Hír TV Bayer show című műsorának Vidnyánszky Attila volt a vendége, aki beszélt a kuratórium és az SZFE vezetése közötti feszültségekről, de kitért arra is, hogy milyen tervekkel szeretnék öregbíteni az intézmény hírnevét, és milyen főbb csapásvonalakat fogalmaztak meg az egyetem működtetésével kapcsolatban.

Bayer Zsolt a műsor első részében nem mehetett el szó nélkül amellett, hogy Bíró Lászlóról, a szerencsi időközi választás összellenzéki jelöltjéről folyamatosan újabb és újabb kompromitáló információk kerülnek napvilágra. Arról korábban a Hír TV Informátor című műsorában volt szó, hogy a fizetés nélkül maradt dolgozóit lelövéssel fenyegette meg, de az is köztudott róla, hogy több alkalommal tett antiszemita megjegyzéseket.

A műsor házigazdája mindehhez azt fűzte hozzá, Bíró László és pártja, a Jobbik is olyan, amilyen, de

az igazán érdekfeszítő kérdés az az, hogy az úgynevezett baloldal, amely gyakorlatilag a rendszerváltás óta "keresztes háborút" vív az antiszemitizmus ellen, hogy képes a keblére ölelni Bíró Lászlót ezzel a múlttal

– mutatott rá Bayer Zsolt. Majd hozzátette, hogy létezik egyfajta politikai logika, amelynek mentén ez elképzelhető, de lelkük rajta, meglátjuk mi kerekedik ki mindebből.

A műsor második felében Bayer Zsolt Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető kuratórium elnöke volt. A műsor házigazdája először azt a kérdést tette fel vendégének, hogy az SZFE oktatóinak és hallgatóinak mi is a problémája a személyével.

 Erre nagyon nehéz válaszolni, az oktatókkal még csak-csak lehet találkozni, de a diákok teljesen el vannak szeparálva, elzárták magukat – mondta el Vidnyánszky Attila, majd kitért arra, hogy évtizedes problémák tapasztalhatók az intézményben.

A gyerekek, a diákok élete van föltéve a kártyaasztalra, és őket használják pajzsként ebben a történetben. Gátlástalanul, senkit nem érdekel az, hogy mi lesz ezzel a félévükkel, miközben az összes diákot tekintve 85 százalékuk aktiválta a félévet, az elsősöknél szinte mindenki. Magyarul ők szeretnének tanulni, ők még mindig hisznek abban, hogy oktatás lesz és tanulni fognak

– hívta fel a figyelmet a kuratórium elnöke.

Vidnyánszky Attila arról is beszélt, hogy szeretnék kiszélesíteni a jelenlegi szakmai spektrumot, és szeretnék megszüntetni azt a 30 éve visszatérő problémát, hogy túlhajszoltak a diákjaik. Mindezek mellett a céljaik között szerepel, hogy ismét elismert lehessen nemzetközi berkeken belül az intézmény.

„Büszke, egyenes gerincű embereket kell képeznünk, akik büszkék arra, hogy ezt a népet, ezeket az embereket szolgálhatják vidéken és itt Budapesten is. Büszkék a kultúrára, kultúrájukra, és érzik a felelősséget ebben. Egyenes, nem összetákolt emberhalmaz, hanem akik a gyökereiket ismerik, tudják. Ezt kell erősíteni bennünk. Szóval lényegileg, filozófiáját tekintve másképp képzeljük ezt el”

– szögezte le a direktor.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Deutsch Tamás: Márki-Zay Péter szőröstül-bőröstül Gyurcsány embere

Nem véletlenül következett be Karácsony Gergely bukása – mondta Deutsch Tamás a Bayer show-ban. 2021. október 17.

Semjén Zsolt: Karácsony minden megnyilatkozásával saját magát rombolta

A Bayer show vendége Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes volt. 2021. október 10.

Kálomista Gábor: A főváros vezetése ideológiai alapon tiltja az Elk*rtuk vetítését

Kálomista Gábor producer volt a Bayer show vendége 2021. október 03.

Legfrisebb híreink

Szükség van a nemzeti szuverenitást védő álláspontok megerősítésére

A pénzügyi zsarolás sem megengedett, ahogy a kényszerítés, zsarolás sem, a demokrácia így nem működik - jelentette ki Mateusz Morawieczki a lengyel jogállamiságról tartott európai parlamenti plenáris ülésen. Halkó Petrát, a Századvég nemzetközi elemzőjét kérdeztük. Közlése szerint a kettős mérce egy létező jelenség az Európai Unióban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!