2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Bayer show

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Idén már a GDP 2 százalékát tudja hazánk haderőfejlesztésre fordítani

A NATO egy védelmi szövetség, amely hazánkhoz hasonlóan a béke oldalán áll - hívta fel a figyelmet a honvédelmi miniszter a Bayer show-ban. Szalay-Bobrovnivczky Kristóf emlékeztetett: idén már a GDP 2 százalékát tudja hazánk haderőfejlesztésre fordítani. Ennek köszönhetően egy modern, XXI. századi és innovatív katonai szolgálatra toboroz fiatalokat.

  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Idén már a GDP 2 százalékát tudja hazánk haderőfejlesztésre fordítani

Komoly fejlődésen ment keresztül a magyar haderő az elmúlt években - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovnivczky Kristóf kiemelte: idén a kormány már a nemzeti össztermék 2 százalékát tudja haderőfejlesztésre fordítani. 2010 előtt ez a szám kevesebb, mint 7 tized százalék volt.

Olyan gazdasági változtatásokat kellett tennünk, aminek hatására csak 2016 környékén jutottunk oda, hogy komolyan gondolkozhattunk a haderő reformjában, Gyurcsány Ferenctől elhangzott olyan mondat, hogy a haderőfejlesztést meg lehet, és meg is kell úszni, tehát innen indultunk el, és mostanra elértünk oda, hogy 2 százalék, és micsoda hiba lett volna ezt akkor komolyan venni, vagy követni, vagy e szerint járni el, hát háború dúl a szomszédban, nem várhatunk arra, hogy majd valami csoda lesz, és elmúlnak ezek a dolgok

- tette hozzá. 

A miniszter felhívta a figyelmet arra is, hogy a NATO egy védelmi szövetség, amely hazánkhoz hasonlóan a béke oldalán áll.

A NATO tagállamok ugyan tesznek olyan lépéseket, amelyekkel bizony sajnos úgy tűnik, hogy az eszkaláció irányába mozdulnak a dolgok, de maga a NATO nem, a NATO ki akar maradni ebből a konfliktusból nagyon helyesen, Mo is arra szólítja mindig föl a NATO-t, és magunkra nézve a legtermészetesebbnek tartjuk azt, hogy ebből a háborúból mi ki fogunk maradni, a béke oldalán állunk, és jobban örülnénk, ha mindenki ebbe az irányba menne, hiszen életeket csak békével lehet menteni.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy a külföldi missziókban teljesítő katonák büszkén és bátran képviselik hazánkat. Hozzátette: továbbra is olyan fiatalokat toboroznak, akik szeretnének a haza szolgálatában egy új, 21. századi, modern és innovatív haderő, valamint egy összetartó közösség tagjává válni.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!