2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Bayer show

Szájer József: Magyarországot azért akarják büntetni, mert a jogait gyakorolja

A Bayer show ezen a héten két fő témára, a jogállamiságra és a sajtószabadságra épült. Bayer Zsolt, a műsor házigazdája ezekről is beszélgetett vendégével, Szájer József fideszes EP-képviselővel.

  • Szájer József: Magyarországot azért akarják büntetni, mert a jogait gyakorolja

A műsor első felében Bayer Zsolt olyan képeket villantott fel, amilyenné hazánknak válnia kellene ahhoz, hogy kivívja a „dicsőséges” Nyugat elismerését, megbecsülését és szeretetét. Többek között felidézett egy francia esetet, mikor egy államtitkár egy fiataloknak szóló fórumon azzal találkozott, hogy a másod- vagy harmadgenerációs bevándorlók gyermekei elutasítják a francia nemzeti himnuszt, mondván, hogy az egy harci induló, és nekik nem erre van szükségük, hanem vallásszabadságra, amely békét teremt. Bayer Zsolt a látottak kapcsán megjegyezte, hogy amennyiben Franciaországban ez a nézőpont eszkalálódik, akkor reformációra lesz szükség, azaz vissza kell térni a régi rendhez, értékekhez. 

Ezt követően a műsor második felében Szájer József EP-képviselővel beszélgetett a műsor házigazdája. A téma mi más lehetett volna, mint az európai uniós költségvetés kapcsán kialakult patthelyzet és a jogállamiság fogalmának értelmezése.

Szájer József a beszélgetés során arra hívta fel a figyelmet, hogy minden kultúrában más és más, hogy mit tekintenek a jogállamiság kritériumainak. Létezik többek között német, brit és francia modell is. Elmondta, hogy az ő meglátásukban

a jogállam a jog és a szabályok uralma az emberek felett. A mai jogállami fogalom minden, csak nem egyértelmű a fideszes EP-képviselő szerint. Önkényes, a kettős mérce eszköze és egyben politikai furkósbot is.

A fideszes EP-képviselő kitért arra is, hogy az unió alapítószerződése egyenlő jogúként nevezi meg az Európai Uniós egyes tagországait. Ezeknek az országoknak pedig különféle jogaik vannak, például szavazati- és vétójoguk is. Magyarországot most azért akarják büntetni, mert a jogait gyakorolja – húzta alá.

Ha nem vétóznánk, akkor azért nem kapnánk meg az uniós pénzeket, most pedig vélhetően azért nem kapjuk meg, mert vétózunk

– jegyezte meg Bayer Zsolt.

Erre Szájer József úgy reagált, hogy a nagy pénz, amit megvétóztunk, az igazából egy hitelfelvétel, tehát az nem a saját pénzünk.

Magyarország ebben a vitába úgy ment bele, hogy nemcsak azt mondtuk, hogy a jogállamiságot és a politikai zsarolási eszközöket nem lehet összekapcsolni, de mi azt is kijelentettük, hogy nekünk nem tetszik az, hogy Európa eladósítja magát a következő nemzedékek rovására. Magyarország jól kezelte a járványt, nekünk nincs szükségünk plusz forrásokra. Kizárólag azért megyünk bele ebbe a deal-be, - júliusban ez volt a szolidaritásunk kifejezése - , mert segíteni akarjuk a déli országokat

- hangsúlyozta az EP-képviselő. 

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Bayer show - Németh Szilárd: Hiszek abban, hogy az EU túléli ezeket a senkiháziakat + videó

Bayer show - Németh Szilárd: Hiszek abban, hogy az EU túléli ezeket a senkiháziakat + videó

Komoly beavatkozás történik Brüsszelből a magyar döntéshozatalba, el akarják venni az életünket és a hazánkat. 2023. november 26.
Orbán Balázs: Csak azok tartózkodhatnak itt, akiket a magyarok akarnak, hogy itt tartózkodjanak + videó

Orbán Balázs: Csak azok tartózkodhatnak itt, akiket a magyarok akarnak, hogy itt tartózkodjanak + videó

A miniszterelnök politikai igazgatója kifejtette: a vendégmunkások csak a munkavégzés idejéig lehetnek itt, ez hozzájárul a gazdaság teljesítményéhez. 2023. november 19.
Földi László: Az arab világ évtizedekkel ezelőtt elkezdte elfoglalni Európát + videó

Földi László: Az arab világ évtizedekkel ezelőtt elkezdte elfoglalni Európát + videó

Az a fajta erőtér, amelyet olajdollárnak hívnak, az az arab világnak a gazdasági erőtere. Amit látni lehet, az nem egy vízió, nem egy összeesküvés-elmélet, hanem egy évtizedekkel ezelőtt racionálisan végiggondolt élettér-keresés - hívta fel rá a figyelmet Földi László titkosszolgálati szakártő a Bayer show-ban. 2023. november 12.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!