2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Bayer show

Semjén Zsolt: A Szentlélek jelenléte tapintható volt a pápalátogatáskor

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes volt a Bayer show vendége, akivel a pápalátogatásról beszélgetett a műsor házigazdája.

  • Semjén Zsolt: A Szentlélek jelenléte tapintható volt a pápalátogatáskor

Ferenc pápa látogatása nagyon sokat jelentett az egész magyar nemzetnek. Erről beszélt az egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettes a Bayer-showban. Semjén Zsolt azt mondta: minimális különbség van a szentatya tanítása és a magyar kormány álláspontja között. Ugyanakkor az ellenzék a pápa apostoli útját is próbálta befeketíteni.

"Ahhoz, hogy ez a látogatás így sikerült, kellett a szentatya karizmája és mindenekelőtt a Szentlélek. És a Szentlélek tapintható volt ebben a három napban. Óriási büszkeség az országnak, hogy Ferenc pápa itt járt" - hangsúlyozta az egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt emlékeztetett: a szentatya tanítása és a magyar kormány álláspontja között legfeljebb hangsúlybeli különbségek vannak, hiszen Ferenc pápa megerősített minket többek között a béketörekvéseinkben és a család melletti kiállásunkban is.

Habár a baloldal ismét politikai kérdést csinált a látogatásból és kormánypárti haszonnak nevezte a pápa ittlétét, a magyar embereknek más volt a véleményük. Rendkívül sokan és szeretettel követték Ferenc pápa magyarországi útját - tette hozzá Semjén Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!