2021. 11. 28. Vasárnap Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem 13:00

Bayer show

Selmeczi Gabriella: A pedofília bűncselekmény, el kell ítélni

A Bayer show első felében a műsorvezető Bayer Zsolt, a tőle jól megszokott stílusban elemezte az elmúlt napok bel- és külpolitikai eseményeinek gyöngyszemeit.

Az adás második felében Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese volt Bayer Zsolt vendége, akivel a pedofília, illetve a pedofília kapcsán a büntető törvénykönyv szigorításának témáját járta körbe Bayer Zsolt.

A pedofília az a téma, amiről azt feltételezi az ember, hogy ugyanazt gondolja a kormánypárt és az ellenzék. Ehhez képest, amibe bele lehetett kötni, már belekötöttek. Sőt azt mondják, hogy a témát kampányfogásként alkalmazza a Fidesz.

-Mióta foglalkozik a pedofília elleni fellépéssel?

 - kérdezte a műsorvezető

-  2010 óta foglalkozom azzal, hogyan lehetne a pedofíliát felderíteni, védeni a gyermekeket. Több mint nyolc alkalommal beszélt a parlament arról, hogyan lehetne a pedofíliát kiszorítani és ezzel védeni a gyermekeket. 2012-ben már csináltunk egy olyan módosítást, ami arról szól, hogy aki gyermekek oktatásával, felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével foglalkozik, azt el kell bocsájtani a munkahelyéről, ahol gyermekekkel érintkezett. Tehát ha pedofil bűncselekményért jogerősen elítélnek egy embert, akkor nem kerülhet gyermekek közelébe – fogalmazott Selmeczi Gabriella arra a kérdésre felelve, hogy mióta foglalkozik a témával.

- Utána jött, az a döntés, hogy ha 12 éven aluli gyermekek sérelmére követnek el szexuális tartalmú bűncselekményt, akkor ne legyen enyhítő körülmény az, hogy a gyermek beleegyezett.

Egy 12 éven aluli gyermek nem tud beleegyezni.

- folytatta Selmeczi Gabriella.

- Magát a fogalmat próbáljuk kicsit tisztázni, mert ha egy laikus azt hallja, hogy pedofil, automatikusan az jelenik meg neki, hogy az a fajta bűncselekmény, amikor valaki egy kiskorúval szexuális aktust létesít. De ez egy sokkal szélesebb dolog. Nem kell effektíve megtörténnie. Az, hogy valaki pedofil bűncselekményt követ el, már az „enyhébb” formái is bűncselekmények. Mik ezek?

-  Gyermekpornográfia. Azért kellett most nekünk nagyon szigorítani, mert sokszor, aki alkalmi pedofil és elkezd nézni ilyen fotókat és a DarkNeten vásárol egy csomagot ezekből a fotókból, lehet, hogy nem gondol bele, hogy ő teremti meg a pedofíliának a piacát. Ezáltal esik áldozatul sok kisgyermek.

- A mostani módosításban mik az újdonságok a korábbiakhoz képest?

- Az egyik a pedofil lista, amit végre átrágtunk, megnéztük és benne foglaltatik a javaslatban. Ide felkerülnek azok, akiket elítéltek pedofil bűncselekményért. (…) A foglalkozástól eltiltás ki lesz terjesztve olyan munkakörökre is, akik szórakoztatással, szabadidővel és sporttal foglalkoznak, ahol gyermekekkel kerülhetnek kapcsolatba. Ilyen lehet a strand, a vidámpark, az állatkert - részletezte a frakcióvezető-helyettes.

- Ha az illető pedofil úgy érzi, hogy ő beteg, akkor minden lehetősége megvan arra, hogy elmenjen terápiára, hogy kezeltesse magát, tehát megvan a lehetőség arra, hogy szabaduljon ettől a hajlamától.

Ebből nem engedünk.

Lehet látni Nyugat-Európában igen, hogy elindult az érzékenyítés, ugye a pedofilok mellett érzékenyítsünk. Aztán utána majd fogadjuk el, hogy ez egy szexuális szokás, nincs ebben semmi extra. És akkor majd utána jön az, hogy nem kell büntetni a pedofil bűncselekményt. Szerintem ez itt a mélység.

Magyarországon csírájában ki kell irtani azt a nézetet, hogy érzékenyítsünk a pedofília mellett. Bűncselekmény, el kell ítélni.

- szögezte le a politikus.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Németh Szilárd: Hogy egy erős közösség meg tudja védeni az érdekeit, ahhoz erőt kell tudni mutatnia

Bayer Zsolt vendége Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt. 2021. november 21.

Dömötör Csaba: A 2010 előtti alakulat most mást tol az előtérbe

A Bayer show vendége Dömötör Csaba parlamenti államtitkár volt. 2021. november 14.

Rákay Philip: A nyugati világ egy történelmi zsákutcában elment a falig

A kommunikációs- és médiaszakember a Bayer show-ban azt mondta: A 2022-es választások tétje Magyarországon az, hogy megmaradunk-e erős, szuverén országnak. 2021. november 07.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!