2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Bayer show

Schiffer András: A műanyag identitás buboréka

  • Schiffer András: A műanyag identitás buboréka

A Bayer show első felében a műsorvezető Bayer Zsolt, a tőle jól megszokott stílusban elemezte az elmúlt napok bel- és külpolitikai eseményeinek gyöngyszemeit.

Kik, miért és hogyan cserélik le a kultúrát? Mit jelent a progresszív nyomulás? Mit felejtett el a baloldali gondolkodás?

A műsor második felében Schiffer András ügyvéddel, volt országgyűlési képviselővel többek között ezekről beszélgetett Bayer Zsolt műsorvezető, Bayer show című műsorunkban.

„Itt már régen nem arról van szó, hogy emancipatórikus törekvéseket karolnának fel azok, akik begyújtották a rakétát például itt tavaly a BLM kapcsán. Én ezt úgy szoktam nevezni, hogy ez gyakorlatilag a rendszerkritikának a progresszív elcsatornázása, amit látunk. Tehát az indulatok nem a cégek ellen csatornázódnak be. (…) Kreálnak olyan témákat, olyan műanyag identitásokat, amivel gyakorlatilag meg lehet fojtani az ellenállást. (…)”

- fogalmazott Schiffer András, az új identitáspolitikák kapcsán.

„Én azt látom az utóbbi tíz évben, hogy a baloldali gondolkodás azt felejti el, – ebbe a hibába én is párszor beleestem az elmúlt két évtizedben, – hogy mindaz, ami a XIX. század végén, mint munkásmozgalom megszerveződött – nem csak Magyarországon, Nyugat-Európában is – az nagyon szorosan a társadalmi szövedékből jött létre.”

- tette hozzá Schiffer András, volt országgyűlési képviselő.

„Ha azokat a toposzokat használjuk a nyilvánosságban, amik egyébként elfogadhatóvá teszik a rasszista indulatot, akkor tényleg el fog szabadulni a pokol és minden irányból el fog szabadulni a pokol.”

- jegyezte meg Schiffer András ügyvéd.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!