2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Bayer show

Schiffer András: A műanyag identitás buboréka

A Bayer show első felében a műsorvezető Bayer Zsolt, a tőle jól megszokott stílusban elemezte az elmúlt napok bel- és külpolitikai eseményeinek gyöngyszemeit.

Kik, miért és hogyan cserélik le a kultúrát? Mit jelent a progresszív nyomulás? Mit felejtett el a baloldali gondolkodás?

A műsor második felében Schiffer András ügyvéddel, volt országgyűlési képviselővel többek között ezekről beszélgetett Bayer Zsolt műsorvezető, Bayer show című műsorunkban.

„Itt már régen nem arról van szó, hogy emancipatórikus törekvéseket karolnának fel azok, akik begyújtották a rakétát például itt tavaly a BLM kapcsán. Én ezt úgy szoktam nevezni, hogy ez gyakorlatilag a rendszerkritikának a progresszív elcsatornázása, amit látunk. Tehát az indulatok nem a cégek ellen csatornázódnak be. (…) Kreálnak olyan témákat, olyan műanyag identitásokat, amivel gyakorlatilag meg lehet fojtani az ellenállást. (…)”

- fogalmazott Schiffer András, az új identitáspolitikák kapcsán.

„Én azt látom az utóbbi tíz évben, hogy a baloldali gondolkodás azt felejti el, – ebbe a hibába én is párszor beleestem az elmúlt két évtizedben, – hogy mindaz, ami a XIX. század végén, mint munkásmozgalom megszerveződött – nem csak Magyarországon, Nyugat-Európában is – az nagyon szorosan a társadalmi szövedékből jött létre.”

- tette hozzá Schiffer András, volt országgyűlési képviselő.

„Ha azokat a toposzokat használjuk a nyilvánosságban, amik egyébként elfogadhatóvá teszik a rasszista indulatot, akkor tényleg el fog szabadulni a pokol és minden irányból el fog szabadulni a pokol.”

- jegyezte meg Schiffer András ügyvéd.

Teljes adás:

HírTV

További epizódok

Schmidt Mária: Az a népszavazás nem csak a határon túli magyarokat sebezte meg, hanem minket is

A műsor vendége Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója volt. 2021. december 05.

Kövér László: Emberként arra rendeltettünk, hogy próbáljunk a világban ellenállni a gonosznak

Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt a Bayer show vendége. 2021. november 28.

Németh Szilárd: Hogy egy erős közösség meg tudja védeni az érdekeit, ahhoz erőt kell tudni mutatnia

Bayer Zsolt vendége Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt. 2021. november 21.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!