2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Bayer show

Schiffer András: A műanyag identitás buboréka

  • Schiffer András: A műanyag identitás buboréka

A Bayer show első felében a műsorvezető Bayer Zsolt, a tőle jól megszokott stílusban elemezte az elmúlt napok bel- és külpolitikai eseményeinek gyöngyszemeit.

Kik, miért és hogyan cserélik le a kultúrát? Mit jelent a progresszív nyomulás? Mit felejtett el a baloldali gondolkodás?

A műsor második felében Schiffer András ügyvéddel, volt országgyűlési képviselővel többek között ezekről beszélgetett Bayer Zsolt műsorvezető, Bayer show című műsorunkban.

„Itt már régen nem arról van szó, hogy emancipatórikus törekvéseket karolnának fel azok, akik begyújtották a rakétát például itt tavaly a BLM kapcsán. Én ezt úgy szoktam nevezni, hogy ez gyakorlatilag a rendszerkritikának a progresszív elcsatornázása, amit látunk. Tehát az indulatok nem a cégek ellen csatornázódnak be. (…) Kreálnak olyan témákat, olyan műanyag identitásokat, amivel gyakorlatilag meg lehet fojtani az ellenállást. (…)”

- fogalmazott Schiffer András, az új identitáspolitikák kapcsán.

„Én azt látom az utóbbi tíz évben, hogy a baloldali gondolkodás azt felejti el, – ebbe a hibába én is párszor beleestem az elmúlt két évtizedben, – hogy mindaz, ami a XIX. század végén, mint munkásmozgalom megszerveződött – nem csak Magyarországon, Nyugat-Európában is – az nagyon szorosan a társadalmi szövedékből jött létre.”

- tette hozzá Schiffer András, volt országgyűlési képviselő.

„Ha azokat a toposzokat használjuk a nyilvánosságban, amik egyébként elfogadhatóvá teszik a rasszista indulatot, akkor tényleg el fog szabadulni a pokol és minden irányból el fog szabadulni a pokol.”

- jegyezte meg Schiffer András ügyvéd.

Teljes adás:

HírTV

További epizódok

Bayer show - Schmidt Mária: Nagyon formálódnak a különböző erők

Bayer show - Schmidt Mária: Nagyon formálódnak a különböző erők

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója volt a Bayer show vendége. 2023. március 19.
Dömötör Csaba: A háború nyertesei az energiavállalatok

Dömötör Csaba: A háború nyertesei az energiavállalatok

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Bayer show-ban rámutatott, olyan a helyzet, mint 1914-ben, amikor sokak háborús lázban égtek, majd kegyetlen mészárlás kezdődött, több millió halálos áldozattal. 2023. március 12.
Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

A Tanú című film ismert szállóigéje, mely szerint „a nemzetközi helyzet egyre fokozódik”, korántsem csal mosolyt az arcunkra, ha a jelenlegi orosz-ukrán háborúra gondolunk. Úgy tűnik, hogy a világ vezető hatalmai közötti adok-kapok egyre baljósabb képet fest a jövőről. Ezt erősítette meg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is, aki a Bayer show vendége volt ezen a héten. 2023. március 05.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!