2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Novák Katalin: Az életből vett gyakorlatot támogatjuk

Hír TV

2019. június 16., vasárnap 22:04

Azon liberális felvetésekre, melyek szerint be kellene tiltani a kidobós nevű labdajátékot annak alá-fölé rendeltségi viszonya miatt vagy a gyermekek farsangi beöltözésének megtiltása, a népmesékben található erőszakos tettekre való felbujtása okán Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár határozottan kijelentette a Hír TV Bayer show című műsorában, hogy nincs szükség ezeknek a szabályozására, betiltására.

A beszélgetésben a jövő évi költségvetés kapcsán Novák Katalin hangsúlyozta, hogy valóban a családok költségvetéséről van szó, hiszen jövőre 11 százalékkal emelkedik a családi támogatásokra adott pénz az idei évhez képest. A Fidesz alelnöke ezt nem szereti kiadásnak nevezni, sokkal inkább tekint befektetésként az intézkedésre. 2010 óta 960 milliárd forintról 2200 milliárd forintra nőtt a szakpolitika fejlesztésére szánt összeg -szögezte le Novák Katalin.

Bayer Zsolt felvetésére az országgyűlési képviselő a jövő évi költségvetés kapcsán azt emelte ki, hogy aki gyereket nevel, az sokkal több pénzt tud hazavinni, éppen ezért hangsúlyozta a politikus a családi adókedvezmény fontosságát. Ennek kapcsán Novák Katalin kiemelte azt is, hogy jövőre azok az édesanyák, akik már négy gyereket megszültek, egyetlen forint személyi jövedelemadót sem fizetnek, amely a jelenleg a világon kuriózum. Ezek mellett a Fidesz alelnöke kitért arra is, hogy a Babaváró Támogatás kiegészülve az Otthonteremtési programmal egy olyan induló tőkét jelenthet egy fiatal pár számára, amellyel bátran lehet gyermeketeket vállalni.

Teljes adás:

Hír TV