2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Bayer show

Németh Szilárd: Egyértelmű, hogy álcivilek szervezik a migrációt

A titkosszolgálatok megfigyelései szerint elég nagy az esély arra, hogy a 2015. évi eseményekhez hasonlóan felerősödik a migráció – hívta fel rá a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium államtitkára a Hír Tv Bayer show című műsorában beszélt. Németh Szilárd kiemelte, az álcivil szervezetek nem tettek le arról, hogy bejuttassák az illegális bevándorlókat Európába, ugyanakkor Magyarország készen áll a helyzet kezelésére. Az államtitkár arról is beszélt, hogy az Európai Néppártban addig marad a Fidesz ameddig képviselheti azokat az érdekeket, amire a magyar emberek felhatalmazást adtak neki.

  • Németh Szilárd: Egyértelmű, hogy álcivilek szervezik a migrációt

Németh Szilárd egyértelműnek tartja, hogy egy jól szervezett tömegnek a részét képezik azok a migránsok, amelynek tagjai össze is csaptak a rendőrökkel a görögországi Szalonikiben.

Azt ne képzelje senki, hogy ezek az emberek 10-12-15 ezren ezek csak úgy maguktól összeállnak. Ezeket meg kell szervezni, el kell őket látni megfelelő információval, olyan eszközökkel, amivel tudják egymással tartani a kapcsolatot. Pontosan tudni kell, hogy milyen irányba menjenek, milyen irányt vegyenek, merre menjenek, merre érdemes menni. Merre könnyebb átmenni a határon, hol várható kisebb ellenállás. Tehát ez alaposan meg van szervezve

– mutatott honvédelmi tárca államtitkára.

A politikus szerint a magukat civileknek mondó NGO-k pontos célja a provokáció.

Bayer Zsolt műsorvezető felvetésére, hogy melyik irányba indulhatnak meg a migránsok, Németh Szilárd elmondta, a tömeg Horvátország, illetve Magyarország felé veheti az irány. Az államtitkár szerint egyáltalán nincs kizárva, hogy a magyar határ felé indulnak meg az illegális bevándorlók és a szaktárca fel is készült erre.

Arra készülünk, ha erre veszik az irányt, akkor mi Magyarországot, Magyarország határait és Európa schengeni határait meg fogjuk védeni

– emelte ki Németh Szilárd.

Emlékeztetett arra, hogy hazánkban tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet van, a határvadászok, a rendőrség és a katonaság is készen áll a határok és Magyarország belső biztonságának a megvédésére.

Az államtitkár a Fidesz néppárti helyzetéről azt mondta, hogy a kormánypártnak addig van keresnivalója a pártcsaládban, ameddig képviselheti a nemzeti érdekeket. Németh Szilárd hangsúlyozta: a nemzeti konzultáció segítségével a magyar emberek döntötték el, hogy milyen politikát képviseljen hazánk az EU-ban.

Teljes beszélgetés:

Az adásban könnyedebb témáról, jelesül a gasztronómiáról is szó esett. Ismert, hogy Németh Szilárd szívesen ragad fakanalat és Bayer Zsoltnak mesélt is arról, hogy mi a titka bizonyos tipikus magyar ételeknek. Kiemelte, a pacalpörköltet füstölt nyúljával (borda porcos alsó része), csülökkel, vagy velővel eszi és soha nem főtt krumplival.

Ami a marhapörköltet illeti, azt sertészsírral készíti el a politikus, az étolaj pedig szóba sem jöhet.

Mivel Németh Szilárd ki nem állhatja a virslit, a lecsót csakis kolbásszal és szalonnával tudja fogyasztani.

Hír TV - Bayer show

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!