2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Bayer show

Nagy István: Kellett egy olyan intézkedés, amely visszafogja az élelmiszer inflációt

Az agrárminiszter szerint a mindennapok egyik legnagyobb ellensége az infláció - ezt kell legyőzni ahhoz, hogy a gazdaság normalitása megindulhasson. Nagy István a bayer showban arról is beszélt, hogy a kormány minden eszközzel azon dolgozik, hogy elinduljon lefelé az infláció, továbbá vizsgálják az élelmiszerár-sapka kivezetésének lehetőségét.

  • Nagy István: Kellett egy olyan intézkedés, amely visszafogja az élelmiszer inflációt

Az energiaválság az élelmiszerek árát is elszabadította, amit nap mint nap érzünk a pénztárcánkon - szögezte le az agrárminiszter a Bayer Showban. Nagy István szerint az, hogy kivezessék az élelmiszerárstopot, rengeteg tényezőtől függ.

- Egyre több olyan cikknél halljuk a kiskereskedelmi láncoknak az információit, "csökkentettem 20%-kal a vajnak az árát, csökkentettem ennek, csökkentettem annak az árát"... Tehát elindul a verseny és a normális piaci folyamatok elkezdik szabályozni az élelmiszerárat. Tehát van esélyünk arra, hogy a lejártakor kivezessük az élelmiszer-ársapkát - mondta az agrárminiszter.

Nagy István hozzátette: sok esetben indokolatlanul magas az áremelés, ezért arra kérték a gazdasági versenyhivatalt, hogy vizsgálja meg a kiskereskedelmi láncok árképzését.

Nagy István szerint ha a háború nem eszkalálódik és nem terjed ki jobban, akkor az infláció tetőzése február végén várható.

Ugyanakkor a Nemzeti Bank és a kormány komoly felelősséget vállalt abban, hogy az év végére egy számjegyű legyen az infláció - emelte ki az agrárminiszter.

Műsor:

További epizódok

Súlyos csúsztatásokról rántotta le a leplet Tarlós István

Súlyos csúsztatásokról rántotta le a leplet Tarlós István

A városvezetés arra akar felhatalmazást kapni kiskorúak bevonásával, hogy megszegje azt a megállapodást, amit saját maga kötött - így reagált Tarlós István korábbi főpolgármester, Karácsony Gergely online lakógyűlésére a Bayer show-ban. Tarlós István azt is tisztázta, hogy milyen anyagi helyzetben adta át a város vezetését. 2023. május 28.
Schmidt Mária: Már a vizsgálat előtt megírta az eredményt az EU-s delegáció

Schmidt Mária: Már a vizsgálat előtt megírta az eredményt az EU-s delegáció

Politikai boszorkányüldözést folytatnak hazánk ellen - jelentette ki a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Bayer show-ban. 2023. május 21.
Bayer show - Dömötör Csaba: Az Antifa mozgalomnak már látszódnak magyarországi leágazásai

Bayer show - Dömötör Csaba: Az Antifa mozgalomnak már látszódnak magyarországi leágazásai

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt a Bayer show vendége. 2023. május 14.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Bayer show - Jön az újabb CPAC Hungary

Bayer show - Jön az újabb CPAC Hungary

„Együtt erő vagyunk!” – hangsúlyozta az idei CPAC Hungary konferencia jelmondatát az Alapjogokért Központ igazgatója a Bayer show-ban. Szánthó Miklós kiemelte: az „Isten, haza, család” hármas egységét érő progresszív támadásokra globális választ kell adni, ennek jegyében valósul meg a nemzeti erők nemzetközi összefogása a május 4-én és 5-én Budapesten tartandó konzervatív rendezvényen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!