2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Bayer show

Nagy István: Kellett egy olyan intézkedés, amely visszafogja az élelmiszer inflációt

Az agrárminiszter szerint a mindennapok egyik legnagyobb ellensége az infláció - ezt kell legyőzni ahhoz, hogy a gazdaság normalitása megindulhasson. Nagy István a bayer showban arról is beszélt, hogy a kormány minden eszközzel azon dolgozik, hogy elinduljon lefelé az infláció, továbbá vizsgálják az élelmiszerár-sapka kivezetésének lehetőségét.

  • Nagy István: Kellett egy olyan intézkedés, amely visszafogja az élelmiszer inflációt

Az energiaválság az élelmiszerek árát is elszabadította, amit nap mint nap érzünk a pénztárcánkon - szögezte le az agrárminiszter a Bayer Showban. Nagy István szerint az, hogy kivezessék az élelmiszerárstopot, rengeteg tényezőtől függ.

- Egyre több olyan cikknél halljuk a kiskereskedelmi láncoknak az információit, "csökkentettem 20%-kal a vajnak az árát, csökkentettem ennek, csökkentettem annak az árát"... Tehát elindul a verseny és a normális piaci folyamatok elkezdik szabályozni az élelmiszerárat. Tehát van esélyünk arra, hogy a lejártakor kivezessük az élelmiszer-ársapkát - mondta az agrárminiszter.

Nagy István hozzátette: sok esetben indokolatlanul magas az áremelés, ezért arra kérték a gazdasági versenyhivatalt, hogy vizsgálja meg a kiskereskedelmi láncok árképzését.

Nagy István szerint ha a háború nem eszkalálódik és nem terjed ki jobban, akkor az infláció tetőzése február végén várható.

Ugyanakkor a Nemzeti Bank és a kormány komoly felelősséget vállalt abban, hogy az év végére egy számjegyű legyen az infláció - emelte ki az agrárminiszter.

Műsor:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!