2022. 08. 08. Hétfő László napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 04:00

Bayer show

Nagy István: Bige László alapvető érdeke az elégedetlenség

Az emberek elégedetlenségére, ezáltal a jelenlegi kormány bukására játszik Bige László - erről beszélt a Bayer show-ban az agrárminiszter. Nagy István szerint a milliárdos üzletembernek egyértelműen politikai ambíciói vannak.

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjét nyíltan támogató üzletember cégcsoportja korábban 14 milliárd forintos büntetést kapott a Gazdasági Versenyhivataltól kartellezés miatt. Nagy István közlése szerint az üzletember a vizsgált időszakban mintegy 36 milliárd forinttal károsította meg a magyar gazdákat úgy, hogy kihasználta a monopol helyzetét, hiszen az ő gyára az egyetlen Magyarországon, amely műtrágyát gyárt. Ő volt az, aki a felhasználói és a véghasználói árat is meghatározta. A tárcavezető elmondta, ebben a monopol helyzetben előtérbe került a tisztességtelen megatartás és magasabbra árakat szabott meg, mint amit lehetett volna.

GVH feltérképezte a kartellezést, két cég elismerte és be is fizette a büntetést, vagyis a GVH vizsgálta megalapozott, de ezt Bige László vitatja és jogi útra tereli az ügyet

– tette hozzá Nagy István.

Bige László nemcsak a gazdákat károsította meg, de az átlagembereket is, hiszen tevékenysége az élelmiszerárak emelkedésében is közrejátszik.

Politikai ambíciói vannak, politikai érdekei vannak

– mutatott rá a miniszter.

Nagy István szerint a kormánynak biztosítania kell a gazdák számára a műtrágyaellátást.

Azt nem szeretnénk elérni, hogy az ő monopólium helyzete az a gazdákat nehéz helyzetbe sodorja. Neki ez alapvető érdeke. Legyenek elégedetlenek a gazdák, mert nem lesz elég műtrágya, nem lesz a növényeknek elég tápanyag, kevesebb termés lesz. Ha kevesebb termés lesz, akkor nyilván magasabb élelmiszerárak lesznek. Akkor mindenki elégedetlen lesz. A gazdák, mert kevesebb lesz a bevétel, az egész magyar lakosság pedig azért fog háborogni, mert magas lesz az élelmiszerár. Tehát, minden mindennel összefügg. Ha mindenki elégedetlen, akkor el lehet veszíteni egy választást, mert a közhangulat olyan. Na, erre játszanak

– közölte.

Nagy István szerint az pedig már csak hab a tortán, hogy azt az embert akarja támogatni a gazdáktól elorozott pénzből, aki első intézkedéseiként földadót akar bevezetni a gazdák sarcolására.

Teljes adás:

HírTV

 

 

További epizódok

Orbán Balázs: Szankciók helyett békére van szükség

A Bayer show vendége Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. 2022. július 10.

Nagy István: Az ország kenyere biztosított

Azt a legszebb mondatot, amit egy agrárminiszter mondhat, hogy az ország kenyere biztosított, azt nyugodtan mondhatom, mert valóban így van - erről beszélt az agrárminiszter a Bayer show-ban. Nagy István hozzátette: az exportra szánt mennyiség azonban kevesebb lesz. 2022. július 03.

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés a jövő évi költségvetés egyik alappillére

A Bayer show vendége Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos. 2022. június 26.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!