2024. 02. 20. Kedd Aladár, Álmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Bayer show

Nagy István: Bige László alapvető érdeke az elégedetlenség

Az emberek elégedetlenségére, ezáltal a jelenlegi kormány bukására játszik Bige László - erről beszélt a Bayer show-ban az agrárminiszter. Nagy István szerint a milliárdos üzletembernek egyértelműen politikai ambíciói vannak.

  • Nagy István: Bige László alapvető érdeke az elégedetlenség

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjét nyíltan támogató üzletember cégcsoportja korábban 14 milliárd forintos büntetést kapott a Gazdasági Versenyhivataltól kartellezés miatt. Nagy István közlése szerint az üzletember a vizsgált időszakban mintegy 36 milliárd forinttal károsította meg a magyar gazdákat úgy, hogy kihasználta a monopol helyzetét, hiszen az ő gyára az egyetlen Magyarországon, amely műtrágyát gyárt. Ő volt az, aki a felhasználói és a véghasználói árat is meghatározta. A tárcavezető elmondta, ebben a monopol helyzetben előtérbe került a tisztességtelen megatartás és magasabbra árakat szabott meg, mint amit lehetett volna.

GVH feltérképezte a kartellezést, két cég elismerte és be is fizette a büntetést, vagyis a GVH vizsgálta megalapozott, de ezt Bige László vitatja és jogi útra tereli az ügyet

– tette hozzá Nagy István.

Bige László nemcsak a gazdákat károsította meg, de az átlagembereket is, hiszen tevékenysége az élelmiszerárak emelkedésében is közrejátszik.

Politikai ambíciói vannak, politikai érdekei vannak

– mutatott rá a miniszter.

Nagy István szerint a kormánynak biztosítania kell a gazdák számára a műtrágyaellátást.

Azt nem szeretnénk elérni, hogy az ő monopólium helyzete az a gazdákat nehéz helyzetbe sodorja. Neki ez alapvető érdeke. Legyenek elégedetlenek a gazdák, mert nem lesz elég műtrágya, nem lesz a növényeknek elég tápanyag, kevesebb termés lesz. Ha kevesebb termés lesz, akkor nyilván magasabb élelmiszerárak lesznek. Akkor mindenki elégedetlen lesz. A gazdák, mert kevesebb lesz a bevétel, az egész magyar lakosság pedig azért fog háborogni, mert magas lesz az élelmiszerár. Tehát, minden mindennel összefügg. Ha mindenki elégedetlen, akkor el lehet veszíteni egy választást, mert a közhangulat olyan. Na, erre játszanak

– közölte.

Nagy István szerint az pedig már csak hab a tortán, hogy azt az embert akarja támogatni a gazdáktól elorozott pénzből, aki első intézkedéseiként földadót akar bevezetni a gazdák sarcolására.

Teljes adás:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!