2022. 01. 27. Csütörtök Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Bayer show

Nagy István: Bige László alapvető érdeke az elégedetlenség

Az emberek elégedetlenségére, ezáltal a jelenlegi kormány bukására játszik Bige László - erről beszélt a Bayer show-ban az agrárminiszter. Nagy István szerint a milliárdos üzletembernek egyértelműen politikai ambíciói vannak.

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjét nyíltan támogató üzletember cégcsoportja korábban 14 milliárd forintos büntetést kapott a Gazdasági Versenyhivataltól kartellezés miatt. Nagy István közlése szerint az üzletember a vizsgált időszakban mintegy 36 milliárd forinttal károsította meg a magyar gazdákat úgy, hogy kihasználta a monopol helyzetét, hiszen az ő gyára az egyetlen Magyarországon, amely műtrágyát gyárt. Ő volt az, aki a felhasználói és a véghasználói árat is meghatározta. A tárcavezető elmondta, ebben a monopol helyzetben előtérbe került a tisztességtelen megatartás és magasabbra árakat szabott meg, mint amit lehetett volna.

GVH feltérképezte a kartellezést, két cég elismerte és be is fizette a büntetést, vagyis a GVH vizsgálta megalapozott, de ezt Bige László vitatja és jogi útra tereli az ügyet

– tette hozzá Nagy István.

Bige László nemcsak a gazdákat károsította meg, de az átlagembereket is, hiszen tevékenysége az élelmiszerárak emelkedésében is közrejátszik.

Politikai ambíciói vannak, politikai érdekei vannak

– mutatott rá a miniszter.

Nagy István szerint a kormánynak biztosítania kell a gazdák számára a műtrágyaellátást.

Azt nem szeretnénk elérni, hogy az ő monopólium helyzete az a gazdákat nehéz helyzetbe sodorja. Neki ez alapvető érdeke. Legyenek elégedetlenek a gazdák, mert nem lesz elég műtrágya, nem lesz a növényeknek elég tápanyag, kevesebb termés lesz. Ha kevesebb termés lesz, akkor nyilván magasabb élelmiszerárak lesznek. Akkor mindenki elégedetlen lesz. A gazdák, mert kevesebb lesz a bevétel, az egész magyar lakosság pedig azért fog háborogni, mert magas lesz az élelmiszerár. Tehát, minden mindennel összefügg. Ha mindenki elégedetlen, akkor el lehet veszíteni egy választást, mert a közhangulat olyan. Na, erre játszanak

– közölte.

Nagy István szerint az pedig már csak hab a tortán, hogy azt az embert akarja támogatni a gazdáktól elorozott pénzből, aki első intézkedéseiként földadót akar bevezetni a gazdák sarcolására.

Teljes adás:

HírTV

 

 

További epizódok

Láng Zsolt: Tulajdonképpel Barts Balázzsal elvitetik a balhét

A HírTV Bayer Show című műsorának Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője volt a vendége, a műsorvezető: Bayer Zsolt. 2022. január 23.

Nagy István: A kormány mindig azt keresi, hogyan tud segíteni a magyar embereknek

A Bayer show vendége Nagy István agrárminiszter volt. 2022. január 16.

Nagy István: Az ellenzék nincs tisztában a helyzettel

A Nagy Istvánnal készült teljes beszélgetést a vasárnap este 21 óra 5 perckor kezdődő Bayer-showban láthatják, itt a Hír Tv-én. 2022. január 14.

Legfrissebb híreink

Omikron: Sokan nem fordulnak orvoshoz

Az omikron nagyon gyorsan fertőz, de vélhetően a lefutása is gyors lesz a csúcs után. Soha nem azonosítottak annyi új fertőzöttet Magyarországon, mint kedden, több mint 20 ezret egy nap alatt.

Megszűnt a korlátozások zöme Angliában

A brit kormány döntése alapján - amelyet Boris Johnson miniszterelnök jelentett be a múlt héten - csütörtöktől nem kell oltási igazolást bemutatni a belépés feltételeként azokban az angliai intézményekben, amelyekben ezt eddig kormányzati rendelkezés írta elő.

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!