2022. 08. 12. Péntek Klára napja
Jelenleg a TV-ben:

Musis et Virtutibus - Múzsák és erények

Következik:

Vezércikk 03:00

Bayer show

Nagy István: Az ország kenyere biztosított

Azt a legszebb mondatot, amit egy agrárminiszter mondhat, hogy az ország kenyere biztosított, azt nyugodtan mondhatom, mert valóban így van - erről beszélt az agrárminiszter a Bayer show-ban. Nagy István hozzátette: az exportra szánt mennyiség azonban kevesebb lesz. A hazai termés mennyiségét az időjárás befolyásolja leginkább és sok múlik azon, hogy a következő 10 napban lesz-e csapadék.

  • Nagy István: Az ország kenyere biztosított

Rendkívüli szárazság van és rendkívüli intenzív napsugárzás van, e kettő együtt teljességgel nehezíti a növények életét, és ha nem érkezik csapadék, akkor valóban kukoricából és napraforgóból - főleg az Alföld területén - katasztrofális termésmennyiségnek nézünk elébe.

Ugyanakkor a gazdák számíthatnak a segítségre, ha kár érné a termést - jelentette ki az agrárminiszter.

Magyarországon egy nagyon fejlett kárenyhítési rendszer van, Európában egyedülálló, mert nálunk 4 pilléres, és ebbe természetesen az aszály is beletartozik, a gazdák ezt tudják, szeptember 30-ig kell bejelentsék az ő aszálykáraikat, akkor mi ezt összesítjük, és gyakorlatilag onnantól kezdve majd megindul ennek az aszálykárnak a kifizetése a gazdák számára

- tette hozzá.

A időjárástól függő termés mellett az étolaj biztosítása is nagy feladat. Több országban korlátozást vezettek be, a napraforgó pedig mindenhol hiánycikk. Nagy István szerint ez a helyzet az orosz-ukrán konfliktusra vezethető vissza.

Az étolajnál is nyugodtan fogalmazhatunk úgy, hogy biztosított mindenki számára az a szükséglet, ami Magyarországon helyben kell. Az étolaj válság azért van, mert Ukrajnában terem a világ össznapraforgó termésének a 40 százaléka. Most azért gondoljuk el, hogy majdnem minden második liter étolaj az abból a termésből származna, amit most vagy nem tudtak elvetni, vagy nem tudnak learatni

- mutatott rá a tárcavezető.

Minél hosszabb ideig tart a háború, annál nagyobb hatással lesz a gazdaságra. Az élelmiszerhiány miatt pedig az illegális bevándorlók száma is növekedni fog - tette hozzá az agrárminiszter.

Minél hosszabb ideig tart a háború, annál nagyobb hatással lesz a gazdaságra. Az élelmiszerhiány miatt pedig az illegális bevándorlók száma is növekedni fog

- mondta agrárminiszter.

Teljes adás: 

 

További epizódok

Orbán Balázs: Szankciók helyett békére van szükség

Orbán Balázs: Szankciók helyett békére van szükség

A Bayer show vendége Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. 2022. július 10.
Németh Szilárd: A rezsicsökkentés a jövő évi költségvetés egyik alappillére

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés a jövő évi költségvetés egyik alappillére

A Bayer show vendége Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos. 2022. június 26.
Varga Judit: Mindannak ellentmond a globális minimumadó, mint amiért mi küzdünk

Varga Judit: Mindannak ellentmond a globális minimumadó, mint amiért mi küzdünk

Varga Judit igazságügyi miniszter volt a HírTV Bayer show című műsorának vendége. 2022. június 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!