2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Bayer show

Merkely Béla: A legoptimistább várakozások szerint akár márciusban is leállhat a járvány

Ezen a héten Bayer Zsolt vendége Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora volt.

  • Merkely Béla: A legoptimistább várakozások szerint akár márciusban is leállhat a járvány

A Bayer show első felében a műsor házi gazdája nem hagyhatta szó nélkül Baranyi Krisztina zsidózását. Az ügy pikantériáját az adja, hogy Ferencváros polgármestere nem hajlandó bocsánatot kérni a történtekért, sőt mindezek ellenére elfogadta egy zsidó közösség meghívását, és együtt ülte meg velük hanuka ünnepét.

De Bayer Zsolt kitért a hét elején elhangzott parlamenti felszólalásokra is. Az ellenzéki padsorokból ismét több színvonal alatti megjegyzés hangzott el, amelyekhez a műsor házigazdája csak annyit fűzött hozzá, hogy ezek a lumpenprolik eszköztárának szerves részét képezik. Hiszen az ő köreikben ismert gyakorlat az, hogy egy tényt igyekeznek addig csűrni-csavarni ameddig azt rá nem tudják égetni egy közösség egészére – mutatott rá a műsorvezető

A műsor második felében Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora volt Bayer Zsolt vendége, aki többek között elmondta, hogy milyen tünetekkel esett át a fertőzésen. A professzor úgy fogalmazott, hogy

mintegy három napnyi tünetmentesség után a vírus „hátradobta”, és bár a saját helyzetét tekintve magát szerencsésnek mondta, „megérezte a fertőzés fogának a nyomát”, a legtöbb beteghez hasonlóan ő sem érezte napokig az ízeket és a szagokat

– tette hozzá.

A jelenlegi járványügyi helyzetről a Semmelweis Egyetem rektora kijelentette, hogy stabil a koronavírus-járvány miatt megfertőződők száma, és látható egy mérsékelt csökkenés.

Merkely Béla a Bayer showban arról is beszélt, hogy

a járvány platófázisban van Magyarországon, amelyhez a novemberi korlátozó intézkedések bevezetése is nagyban hozzájárult.

A beszélgetés során szóba került az is, hogy a professzor lát-e arra esélyt, hogy szenteste és karácsony két napján enyhítéseket lehessen bevezetni a jelenlegi adatok és prognózisok ismeretében.

Ezt a kérdést Merkely Béla szerint komplexen kell megközelíteni, hiszen ennek van egy járványügyi és társadalmi megközelítése is. Mint orvos személy szerint azt támogatná, hogy tartsuk óvintézkedéseket, de tudjon a család együtt is lenni. Legyen feszültségektől mentes és meghitt jelen helyzetben is az ünnep

– szögezte le.

 A professzor szerint, ha a hamarosan megérkező oltóanyagot sokan beadatják, akkor tavasszal jelentősen enyhülhet a vírushelyzet.

Az én véleményem szerint 60 százalékosnak kell lennie az átfertőzöttségnek, plusz a vakcináció által biztosított immunitásnak együttesen, hogy a járvány leálljon. Én abban bízom, hogy erre márciusban már sor kerülhet, ez a legoptimistább. Elindul a vakcináció, nagyjából márciusra érünk oda, hogy ennek egyértelműen látható jele lesz

– mutatott rá Merkely Béla.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Bayer show - Németh Szilárd: Hiszek abban, hogy az EU túléli ezeket a senkiháziakat + videó

Bayer show - Németh Szilárd: Hiszek abban, hogy az EU túléli ezeket a senkiháziakat + videó

Komoly beavatkozás történik Brüsszelből a magyar döntéshozatalba, el akarják venni az életünket és a hazánkat. 2023. november 26.
Orbán Balázs: Csak azok tartózkodhatnak itt, akiket a magyarok akarnak, hogy itt tartózkodjanak + videó

Orbán Balázs: Csak azok tartózkodhatnak itt, akiket a magyarok akarnak, hogy itt tartózkodjanak + videó

A miniszterelnök politikai igazgatója kifejtette: a vendégmunkások csak a munkavégzés idejéig lehetnek itt, ez hozzájárul a gazdaság teljesítményéhez. 2023. november 19.
Földi László: Az arab világ évtizedekkel ezelőtt elkezdte elfoglalni Európát + videó

Földi László: Az arab világ évtizedekkel ezelőtt elkezdte elfoglalni Európát + videó

Az a fajta erőtér, amelyet olajdollárnak hívnak, az az arab világnak a gazdasági erőtere. Amit látni lehet, az nem egy vízió, nem egy összeesküvés-elmélet, hanem egy évtizedekkel ezelőtt racionálisan végiggondolt élettér-keresés - hívta fel rá a figyelmet Földi László titkosszolgálati szakártő a Bayer show-ban. 2023. november 12.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!