2022. 01. 27. Csütörtök Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Bayer show

Merkely Béla: A legoptimistább várakozások szerint akár márciusban is leállhat a járvány

Ezen a héten Bayer Zsolt vendége Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora volt.

A Bayer show első felében a műsor házi gazdája nem hagyhatta szó nélkül Baranyi Krisztina zsidózását. Az ügy pikantériáját az adja, hogy Ferencváros polgármestere nem hajlandó bocsánatot kérni a történtekért, sőt mindezek ellenére elfogadta egy zsidó közösség meghívását, és együtt ülte meg velük hanuka ünnepét.

De Bayer Zsolt kitért a hét elején elhangzott parlamenti felszólalásokra is. Az ellenzéki padsorokból ismét több színvonal alatti megjegyzés hangzott el, amelyekhez a műsor házigazdája csak annyit fűzött hozzá, hogy ezek a lumpenprolik eszköztárának szerves részét képezik. Hiszen az ő köreikben ismert gyakorlat az, hogy egy tényt igyekeznek addig csűrni-csavarni ameddig azt rá nem tudják égetni egy közösség egészére – mutatott rá a műsorvezető

A műsor második felében Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora volt Bayer Zsolt vendége, aki többek között elmondta, hogy milyen tünetekkel esett át a fertőzésen. A professzor úgy fogalmazott, hogy

mintegy három napnyi tünetmentesség után a vírus „hátradobta”, és bár a saját helyzetét tekintve magát szerencsésnek mondta, „megérezte a fertőzés fogának a nyomát”, a legtöbb beteghez hasonlóan ő sem érezte napokig az ízeket és a szagokat

– tette hozzá.

A jelenlegi járványügyi helyzetről a Semmelweis Egyetem rektora kijelentette, hogy stabil a koronavírus-járvány miatt megfertőződők száma, és látható egy mérsékelt csökkenés.

Merkely Béla a Bayer showban arról is beszélt, hogy

a járvány platófázisban van Magyarországon, amelyhez a novemberi korlátozó intézkedések bevezetése is nagyban hozzájárult.

A beszélgetés során szóba került az is, hogy a professzor lát-e arra esélyt, hogy szenteste és karácsony két napján enyhítéseket lehessen bevezetni a jelenlegi adatok és prognózisok ismeretében.

Ezt a kérdést Merkely Béla szerint komplexen kell megközelíteni, hiszen ennek van egy járványügyi és társadalmi megközelítése is. Mint orvos személy szerint azt támogatná, hogy tartsuk óvintézkedéseket, de tudjon a család együtt is lenni. Legyen feszültségektől mentes és meghitt jelen helyzetben is az ünnep

– szögezte le.

 A professzor szerint, ha a hamarosan megérkező oltóanyagot sokan beadatják, akkor tavasszal jelentősen enyhülhet a vírushelyzet.

Az én véleményem szerint 60 százalékosnak kell lennie az átfertőzöttségnek, plusz a vakcináció által biztosított immunitásnak együttesen, hogy a járvány leálljon. Én abban bízom, hogy erre márciusban már sor kerülhet, ez a legoptimistább. Elindul a vakcináció, nagyjából márciusra érünk oda, hogy ennek egyértelműen látható jele lesz

– mutatott rá Merkely Béla.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Láng Zsolt: Tulajdonképpel Barts Balázzsal elvitetik a balhét

A HírTV Bayer Show című műsorának Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője volt a vendége, a műsorvezető: Bayer Zsolt. 2022. január 23.

Nagy István: A kormány mindig azt keresi, hogyan tud segíteni a magyar embereknek

A Bayer show vendége Nagy István agrárminiszter volt. 2022. január 16.

Nagy István: Az ellenzék nincs tisztában a helyzettel

A Nagy Istvánnal készült teljes beszélgetést a vasárnap este 21 óra 5 perckor kezdődő Bayer-showban láthatják, itt a Hír Tv-én. 2022. január 14.

Legfrissebb híreink

Mozaik - Fagyos maraton

Emberfeletti teljesítménnyel, több mint 45 kilométert futott le félmeztelenül a jeges hidegben Szilágyi Zoltán.

Benyelte

Működésképtelen italautomata miatt hívott rendőrt egy férfi Szigethalmon, ebben nem tudtak segíteni, de készséggel elutaztatták Baracskára.

Őrizetben a dílerek

A rendőrök elfogták azt a két- tállyai és miskolci - férfit, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kábítószert árultak.

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Nagy István: Bige László alapvető érdeke az elégedetlenség

Nagy István szerint a kormánynak biztosítania kell a gazdák számára a műtrágyaellátást. Az agrárminiszter elmondta, Bige László nemcsak a gazdákat károsította meg, de az átlagembereket is, hiszen tevékenysége az élelmiszerárak emelkedésében is közrejátszik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!