2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

A herceg - Esterházy Pál

Következik:

Híradó 12:00

Bayer show

Merkely Béla: A legoptimistább várakozások szerint akár márciusban is leállhat a járvány

Ezen a héten Bayer Zsolt vendége Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora volt.

  • Merkely Béla: A legoptimistább várakozások szerint akár márciusban is leállhat a járvány

A Bayer show első felében a műsor házi gazdája nem hagyhatta szó nélkül Baranyi Krisztina zsidózását. Az ügy pikantériáját az adja, hogy Ferencváros polgármestere nem hajlandó bocsánatot kérni a történtekért, sőt mindezek ellenére elfogadta egy zsidó közösség meghívását, és együtt ülte meg velük hanuka ünnepét.

De Bayer Zsolt kitért a hét elején elhangzott parlamenti felszólalásokra is. Az ellenzéki padsorokból ismét több színvonal alatti megjegyzés hangzott el, amelyekhez a műsor házigazdája csak annyit fűzött hozzá, hogy ezek a lumpenprolik eszköztárának szerves részét képezik. Hiszen az ő köreikben ismert gyakorlat az, hogy egy tényt igyekeznek addig csűrni-csavarni ameddig azt rá nem tudják égetni egy közösség egészére – mutatott rá a műsorvezető

A műsor második felében Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora volt Bayer Zsolt vendége, aki többek között elmondta, hogy milyen tünetekkel esett át a fertőzésen. A professzor úgy fogalmazott, hogy

mintegy három napnyi tünetmentesség után a vírus „hátradobta”, és bár a saját helyzetét tekintve magát szerencsésnek mondta, „megérezte a fertőzés fogának a nyomát”, a legtöbb beteghez hasonlóan ő sem érezte napokig az ízeket és a szagokat

– tette hozzá.

A jelenlegi járványügyi helyzetről a Semmelweis Egyetem rektora kijelentette, hogy stabil a koronavírus-járvány miatt megfertőződők száma, és látható egy mérsékelt csökkenés.

Merkely Béla a Bayer showban arról is beszélt, hogy

a járvány platófázisban van Magyarországon, amelyhez a novemberi korlátozó intézkedések bevezetése is nagyban hozzájárult.

A beszélgetés során szóba került az is, hogy a professzor lát-e arra esélyt, hogy szenteste és karácsony két napján enyhítéseket lehessen bevezetni a jelenlegi adatok és prognózisok ismeretében.

Ezt a kérdést Merkely Béla szerint komplexen kell megközelíteni, hiszen ennek van egy járványügyi és társadalmi megközelítése is. Mint orvos személy szerint azt támogatná, hogy tartsuk óvintézkedéseket, de tudjon a család együtt is lenni. Legyen feszültségektől mentes és meghitt jelen helyzetben is az ünnep

– szögezte le.

 A professzor szerint, ha a hamarosan megérkező oltóanyagot sokan beadatják, akkor tavasszal jelentősen enyhülhet a vírushelyzet.

Az én véleményem szerint 60 százalékosnak kell lennie az átfertőzöttségnek, plusz a vakcináció által biztosított immunitásnak együttesen, hogy a járvány leálljon. Én abban bízom, hogy erre márciusban már sor kerülhet, ez a legoptimistább. Elindul a vakcináció, nagyjából márciusra érünk oda, hogy ennek egyértelműen látható jele lesz

– mutatott rá Merkely Béla.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Földi László: A legrosszabb vízió, hogy Oroszország elfordul Európától

Földi László: A legrosszabb vízió, hogy Oroszország elfordul Európától

A titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban kifejtette: ha az oroszok leválnak Európától, Amerikától kell beszerezni az energiát. A szakértő szerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy Oroszország azért is áll szemben bizonyos érdekekkel, mert ideológiájában a régmúlt Európát képviseli. 2023. február 06.
Bayer shows: Szerencsétlennek Isten barma sem szólt nekik senki?

Bayer shows: Szerencsétlennek Isten barma sem szólt nekik senki?

Földi Lászlóval beszégetett Bayer Zsolt. 2023. február 05.
Schmidt Mária fenntartja korábbi állítását Németországról

Schmidt Mária fenntartja korábbi állítását Németországról

Erkölcsileg és politikailag is eljelentéktelenedett Németország - hangsúlyozta a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Bayer show-ban. Schmidt Mária kiemelte: az egykori nagyhatalom most az orosz-ukrán háború kapcsán sem hoz saját döntéseket. 2023. január 29.

Legfrissebb híreink

Napindító - Egyensúlytorna az egészségünkért

Napindító - Egyensúlytorna az egészségünkért

Mozogni idősebb korban is szükséges, a preventív szenior torna 50 év felett szinte kötelező! Sokan nem gondolnak bele hogy az idősebb korban végzett testmozgás jóval nagyobb változást hoz életminőségünkben, mint a fiatalok esetében. Vendégünk volt Kovács Krisztián senior tréner.
Napindító – Az örök fiatalság titka

Napindító – Az örök fiatalság titka

A Gold zumbát kifejezetten a túlsúlyosoknak, illetve az idősebb korosztályba tartózóknak, egészségükben sérülteknek állították össze! Riporterünk Farkasné Erzsébet egy óráját látogatta meg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kovács Zoltán: Ez az ügy egy igazi „szemétség”

Kovács Zoltán: Ez az ügy egy igazi „szemétség”

Ez egy piszkos, aljas játszma, amit kimondottan a magyar fiatalok, a magyar egyetemisták ellen tettek - fogalmazott a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az Erasmus-üggyel kapcsolatban a Bayer show-ban. Kovács Zoltán szerint hazánkat nem kizárta vagy felfüggesztette az Európai Unió az Erasmus programból, - mert az nem teheti meg - hanem egyszerűen elvette a pénzt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!