2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Bayer show

Megadja Gábor: Abszurd az, ahogy Soros Györgyöt próbálják védelmezni

A Bayer show házigazdájának, Bayer Zsoltnak a vendége vasárnap este Megadja Gábor eszmetörténész, a Századvég Intézet vezető elemzője volt.

  • Megadja Gábor: Abszurd az, ahogy Soros Györgyöt próbálják védelmezni

„Én sokat gondolkodtam azon, hogy mi lehet annak a gyökere, hogy egymást váltják az ideológiák és nagyon hasonlítanak egymáshoz és azt hiszem, hogy valahol ott kell keresni a kulcsát ennek az egésznek, hogy már a XVII-XVIII. századtól kezdve azt keresték nagyon okos értelmiségiek, hogy ezt az egész keresztény dolgot, hogyan lehet magunk mögött hagyni és hogyan lehet valamit kitalálni helyette. És akkor erre kitaláltak egy csomó mindent, hogy ugye volt először a jakobinus diktatúra, aztán volt a szovjet forradalom, aztán volt a német forradalom ugye ’33-ban. Ezek mind olyan dolgok voltak, amik alapvetően nem szerették volna a keresztény kultúrát megtartani és kerestek helyette valamit. Én azt hiszem, hogy a gyökere valahol ugyanitt van. Egy ilyen posztkeresztény megfejtésnek a keresése, hogy hogyan tudunk élni jól és erényesen kereszténység nélkül és aztán az eredmény meg mindig az, hogy valahogy ez sohasem sikerül. (…) Azt hiszem, hogy 2015-ben jött ki a Soros-terv és akkor azt mondják, hogy nincs semmiféle Soros-terv. Le van írva, ő írta le, hogy itt a tervem a menekültválság megoldására. Fönt van az interneten, el lehet érni, és akkor utána arról volt szó, hogy nincs Soros-terv, de ő írta le, hogy van. Ő mindig megmondja, hogy neki igenis politikai céljai vannak, neki problémája van – ahogy ő hívja - a nacionalista, populista politikával, problémája van Trumppal, pénzt fektet abba, hogy Trump ne lehessen elnök. Ő a politikai céljait marha sok pénzzel érvényesíti. Tehát én azért nem értem ezt. Gyakorlatilag abszurd az, ahogy próbálják védelmezni.”

-          mondta a műsorban Megadja Gábor.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!