2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Bayer show

Lázár János: Békére, nem pedig megosztottságra van szüksége Hódmezővásárhelynek

Békére, nem pedig megosztottságra van szüksége Hódmezővásárhelynek - többek között erről is beszélt a Bayer Showban Lázár János. A kormánypártok megválasztott országgyűlési képviselője szerint Márki-Zay Péter polgármesterként nem a várost építette, hanem a közösséget rombolta.

Annak a városnak azt gondolom nem megosztottságra, hanem békességre van szüksége annak érdekében, hogy tudjon fejlődni.

A béke fontosságát hangsúlyozta Lázár János, a Bayer Showban. A kormánypártok megválasztott országgyűlési képviselője az április 3-i választást értékelve úgy fogalmazott: ma Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter kampányirodájaként működik, amit a helyiek nem akarnak, és ezt már a választáson is jelezték.

Békés, nyugodt viszonyok voltak a városban, együttműködött a többség és a kisebbség a város érdekében. Egy amerikai típusú liberális gyűlöletkampányt honosított meg Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen, ami csak arról szólt, reggeltől estig „Orbánozás”, „Lázározás”, „Fideszezés”. Valami ellen politizált és nem azért, hogy újjá építse, vagy jobbá tegye Hódmezővásárhelyt. Itt egy nagyon éles küzdelem zajlott, és onnantól kezdve, hogy ő az ellenék miniszterelnök-jelöltje lett, onnantól kezdve pedig szimbolikussá vált a tét.

A kormánypárti politikus szerint a jelenlegi háborús helyzetben nemzeti összefogásra lenne szükség.

Én azt vártam a magyar ellenzéktől, hogy amikor kitört február 24.-én a háború, akkor félreteszik a választási kampányt, beszüntetik, felfüggesztik, és azt mondják, hogy állnak a kormány rendelkezésére, támogatják a kormányt minden lépésében, amellyel a béke megőrzésére törekszik. Ehelyett a magyar nemzeti érdekekkel szembemenő politikai állásfoglalásokat tesznek, kiszolgálva külső érdekeket, ami a magyar szempontból irreleváns.

Lázár János hozzátette: az ellenzék történelmi vereségéhez az is hozzájárult, hogy politikusaik a kampány során a nemzeti összefogás fontosságának kihangsúlyozása helyett a nemzeti érdekekkel szembemenő nyilatkozatokat tettek.

HírTV

További epizódok

Nagy István: Az ország kenyere biztosított

Azt a legszebb mondatot, amit egy agrárminiszter mondhat, hogy az ország kenyere biztosított, azt nyugodtan mondhatom, mert valóban így van - erről beszélt az agrárminiszter a Bayer show-ban. Nagy István hozzátette: az exportra szánt mennyiség azonban kevesebb lesz. 2022. július 03.

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés a jövő évi költségvetés egyik alappillére

A Bayer show vendége Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos. 2022. június 26.

Varga Judit: Mindannak ellentmond a globális minimumadó, mint amiért mi küzdünk

Varga Judit igazságügyi miniszter volt a HírTV Bayer show című műsorának vendége. 2022. június 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!