2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 07:30

Bayer show

Kovács Zoltán: Ez az ügy egy igazi „szemétség”

Ez egy piszkos, aljas játszma, amit kimondottan a magyar fiatalok, a magyar egyetemisták ellen tettek - fogalmazott a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az Erasmus-üggyel kapcsolatban a Bayer show-ban. Kovács Zoltán szerint hazánkat nem kizárta vagy felfüggesztette az Európai Unió az Erasmus programból, - mert az nem teheti meg - hanem egyszerűen elvette a pénzt.

  • Kovács Zoltán: Ez az ügy egy igazi „szemétség”

A szemétségnek a fokozatait nehéz minősíteni, mert ez igazi szemétség - jelentette ki Kovács Zoltán.

Hozzátette: egyrészt a magyar felsőoktatás függetlemségének és a kutatás minőségének veszélyeztetése zajlik, másrészt pedig olyan diákokat hoznak potenciálisan lehetetlen helyzetbe, akiknek ez életük lehetősége, kinyitja a világot, megmutatja, hogy működnek más nemzetek, kultúrák egyetemei. 

Bayer Zsolt felvezetőjére reagálva, miszerint Magyarországot kizárták az Erasmusból, Kovács Zoltán elmondta: Brüsszel nem tudja kizárni Magyarországot az Erasmusból, mert azt nem tudja megtenni, hanem elveszik a pénzt. 

Elveszik a pénzt egy olyan mondvacsinált okkal, ami nemcsak azért penetráns hazugság, amit itt az előbb említettél, hiszen ha elmennénk Franciaországba, Spanyolországba, más helyekre, ugyanezt fogjuk látni, az Egyesült Királyságról, az Egyesült Államokról nem is beszélve

- mutatott rá. 

A politikus szerint a szemétség kifejezés azért illik ide, 

mert láttunk már ilyet az igazságügyi rendszer kapcsán, a médiarendszerünkkel kapcsolatban. Ha német nyelvterületen közvetlen minisztériumi ellenőrzés alatt van az ügyészség, az nem probléma, nálunk akkor sem független, ha az Országgyűlés választja. (...) A kettős mércének olyan mennyiségű példáját láttuk az elmólt 12 évben, hogy meg lennénk lepve, ha ebben nem lett volna ilyen, de ez egy piszkos, aljas játszma, amit kimondottan a magyar fiatalok, a magyar egyetemisták ellen tettek.  

- fűzte hozzá. 

Kovács Zoltán az uniós korrupcióra is kitért, ezzel kapcsolatban kifejtette: évtizedek óta súlyos dollármilliárdok vándorolnak a brüsszeli korrupciós rendszerbe.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár leszögezte: véget kell vetni az uniós korrupciónak, mert az nemcsak a nyugati demokráciára, de a demokrácia intézményére is egyformán ártalmas.

Teljes adás: 

 

További epizódok

Bayer show - Schmidt Mária: Nagyon formálódnak a különböző erők

Bayer show - Schmidt Mária: Nagyon formálódnak a különböző erők

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója volt a Bayer show vendége. 2023. március 19.
Dömötör Csaba: A háború nyertesei az energiavállalatok

Dömötör Csaba: A háború nyertesei az energiavállalatok

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Bayer show-ban rámutatott, olyan a helyzet, mint 1914-ben, amikor sokak háborús lázban égtek, majd kegyetlen mészárlás kezdődött, több millió halálos áldozattal. 2023. március 12.
Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

A Tanú című film ismert szállóigéje, mely szerint „a nemzetközi helyzet egyre fokozódik”, korántsem csal mosolyt az arcunkra, ha a jelenlegi orosz-ukrán háborúra gondolunk. Úgy tűnik, hogy a világ vezető hatalmai közötti adok-kapok egyre baljósabb képet fest a jövőről. Ezt erősítette meg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is, aki a Bayer show vendége volt ezen a héten. 2023. március 05.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!